Hlavní obsah

Hejduk: Titul je můj dětský sen

PRAHA

Pardubice zaskočily obhájce titulu a vyhrály úvodní dva zápasy finálové série na ledě zlínského Hamé. Obě výhry režírovala formace mladíků s Hemským a Průchou, prosadila se i první formace Divíška s Milanem Hejdukem. Útočník Colorada na první bod ve finále zatím čeká, přesto je maximálně spokojený. Jeho celku chybí poslední dva kroky k celkové výhře v soutěži. "Získat titul byl můj dětský sen," přiznává Hejduk.

Článek

Dva zápasy ve Zlíně Pardubicím vyšly, spokojenost neskrýval ani druhý nejproduktivnější hráč Moelleru v základní části. "Z našeho pohledu výborné zápasy. V obou jsme Zlín předčili, vytvářeli si hodně šancí a hodně jsme jich využili. Jenom v koutku duše jsme doufali, že ve Zlíně obě utkání vyhrajeme. To se nám podařilo, takže je to super."

Dočká se Milan Hejduk mistrovského titulu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Sérii mají Pardubice skvostně rozehranou, vyhráno ovšem zatím nemají. Svoji sílu Zlín předvedl v semifinále, kdy dokázal proti Vítkovicím obrátit nepříznivý stav 1:3 na zápasy. "Musíme výsledky potvrdit i doma. Pro nás bude klíčový následující třetí zápas. Kdyby se nám ho podařilo získat, bylo by to výborné. Rádi bychom sérii ukončili už doma, ale Zlín nám pochopitelně nic zadarmo nedá," uvědomuje si Hejduk.

Zlínu se možná nevyplatila sázka na výměnu gólmanů. Kouč Bokroš vyzkoušel Murína i Altrichtera, ale ani v jednom případě to Hamé nepomohlo. "Jánko Lašák jejich gólmany předčil, chytal výborně. Jim naopak zápasy moc nevyšly. Snad tenhle stav ještě chvíli vydrží," doufá kanonýr Colorada.

Nemáme velké oči

Pardubice jsou hodně nahoře, po zkušenostech z minulých let ale krotí přehnaný optimismus. "Máme hodně zkušený tým. Všichni moc dobře vědí, že 2:0 není 4:0. V hokeji se stát může cokoliv, je to otevřené. My jsme dvěma výhrami ve Zlíně udělali skvělý první krok. Soustředíme se na třetí zápas a nemáme velké oči."

Moc dobře naopak pardubičtí sledují šílenství ve východočeském městě. "Už v průběhu play-off jsme to sledovali. Čím dál víc lidí má obarvené hlavy, takovou sounáležitost s klubem v zámoří neuvidíte. Tady lidi víc fandí a vše prožívají."

Zatím na reprezentaci nemyslím

Pardubice jsou krůček od titulu v nejvyšší domácí soutěži, zlatá medaile by se pěkně vyjímala mezi zlatem z olympiády v Naganu a prstenem za zisk Stanley Cupu. Zkompletovat sbírku by Hejduk mohl za několik týdnů na mistrovství světa ve Vídni. "Zatím myslím jenom na extraligu, chci vyhrát titul. Nic jiného mě nezajímá," upozorňuje pardubický střelec.

V Pardubicích na ligový triumf čekají už dlouhých šestnáct let. "Je to můj dětský sen. Když člověk začíná hrát v žácích, těžko si představuje, jak vyhrává mistrovství světa nebo Stanley Cup. Ligový titul je logickou a pravděpodobnější metou. Rád bych si tento sen splnil," přeje si Hejduk.

Reklama