Hlavní obsah

Daří se nám, ale hlavní je pohoda týmu, řekl Hlinka ze Sparty

Brno

První útočná řada hokejistů Sparty Praha ve složení Tomáš Rolinek, Jaroslav Hlinka a Petr Ton potvrdila při dnešním vítězstvím v Brně v čem je jedno z hlavních tajemství suverenity Sparty v dosavadním průběhu extraligy. Trojice, jejíž věkový součet činí 110 roků, se postarala o tři ze čtyř branek Pražanů a prakticky tak rozhodla zápas. Hlinka s Tonem si zároveň upevnili postavení v čele produktivity soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Hlinka (vlevo) a Petr Tenkrát ze Sparty oslavují gól.

Článek

"Naše tři vstřelené góly byly dnes důležité, ale jsme jen součástí týmu. Důležité je, že hrajeme v pohodě," poznamenal po utkání sedmatřicetiletý Hlinka.

Z akcí obou zkušených hráčů dnes zaznamenal dva góly Tomáš Rolinek. "Počíná si šikovně na brankovišti. Všechny góly dává většinou tímto způsobem, dokáže akce zakončit. V tom je pro nás důležitý. Aspoň jeden z nás před brankovištěm vždycky je. To je pro soupeře hodně nebezpečné, neboť nám musí věnovat pozornost," poznamenal sparťanský útočník.

Duel v Brně brala Sparta hodně prestižně. "Kometa se dostala po čtyřech vítězstvích na třetí místo v tabulce. Máme sice před ní dostatečný náskok, ovšem tento zápas byl hodně důležitý. Také proto, že před bouřlivým publikem Brno moc často neprohrává. Přesvědčili jsme se o tom i my, v posledních zápasech se nám v Brně nedařilo. O to víc nás dnešní úspěch těší," tvrdí Hlinka, který považuje hru brněnského týmu za hodně nepříjemnou.

"Brno je velmi důrazné v osobních soubojích. Takový hokej se bude asi hrát v play off. Z toho pohledu to byla pro nás dobrá prověrka. I když play off je pořád hodně daleko," poznamenal Hlinka, jenž nepovažoval za klíčové, že se Sparta v první třetině ubránila ve třech dvouminutové přesilovce Brna. "Bylo to sice důležité, ovšem tato situace přišla hned v úvodu zápasu. Takže i případný inkasovaný gól by ještě o výsledku nerozhodoval," řekl Hlinka.

Reklama

Související témata: