Hlavní obsah

Strach o Bednáře. Tahoun Slavie padnul na led a nic si nepamatoval

Praha

Po dvou porážkách zabrali, úřadujícího mistra z Plzně zdolali 3:1, přesto to pro hokejisty pražské Slavie může být draze vykoupené vítězství. Sešívaní totiž ve 33. minutě přišli o kanonýra Jaroslava Bednáře, jenž po souboji u mantinelu s Dominikem Boháčem předčasně zamířil do šatny a do zbytku zápasu už nezasáhl.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Jaroslav Bednář ze Slavie se raduje z gólu.

Článek

„Jarda byl otřesený. Uvidíme, jak to s ním bude dál. Při srážce u mantinelu dostal na bradu. Pak udělal tři kroky, ale hned zase padnul na led a srážku si nepamatoval," říkal po utkání slávistický trenér Vladimír Růžička.

Jestli tak otřes mozku pustí Bednáře do nedělního duelu s Třincem, je zatím nejisté. Slávisté pochopitelně doufají, že jejich nejproduktivnější hráč o souboj s Oceláři nepřijde. „Doufám, že nastoupí, protože je náš klíčový a nejlepší hráč. Bez něho by to bylo těžké," prohlásil gólman sešívaných Dominik Furch.

Právě on se nakonec mohl stát smolařem duelu, když za stavu 2:1 pro Pražany málem pustil tři minuty před třetí sirénou nahození Jakuba Lva od středového kruhu. Ránu sice lapačkou promáchnul, zachránila jej ale horní tyčka. „Puk úplně nesmyslně zatočil. Zezačátku mi měl jít na hlavu a nakonec skončil na pravé straně. Docela jsem si oddechl, když to za mnou zazvonilo. Konečně se zase štěstěna otočila k nám. Ale právem, protože celý zápas jsme byli lepší." těšilo Furcha.

A stejného názoru byl i kouč Pražanů Vladimír Růžička. „Od začátku jsme měli výborný pohyb a byla škoda, že jsme první třetinu vyhráli jenom 1:0. Hodně si cením toho, jakou hráči předvedli bojovnost. Víc jsme si šli pro vítězství, víc jsme ho chtěli urvat. Hráli jsme velice dobře."

Skokan je zklamaný, že lidi na Slavii nechodí

Slávisté teď věří, že na skalp Plzně naváží i v neděli proti Třinci, kdy si klub bude připomínat jubileum dvacátého výročí účasti v nejvyšší hokejové soutěži. Vstupné na zápas činí pouhých dvacet korun a spodní patro libeňské O2 areny je již beznadějně vyprodané. Dorazit by mělo přes deset tisíc fanoušků.

„Kulisa určitě bude supr, moc se na to těším," lebedí si Furch, zatímco jeho spoluhráče útočníka Dávida Skokana mrzí, že podobné návštěvy nechodí na všechny domácí zápasy Slavie. „Je to trošku zklamání. Před rokem za nás při výluce NHL hráli Sobotka s Červenkou a lidi stejně nechodili. Ale taková je situace a my s tím nic neuděláme. Musíme hrát nejlépe, jak umíme. Když teď bude proti Třinci plno, určitě nás to požene dopředu."

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec