Hlavní obsah

Chceme se už připravit na závěr sezóny, říká chomutovský útočník Bartečko

Chomutov

Dva alespoň trochu pozitivní momenty přineslo pro chomutovské hokejisty extraligové utkání se Zlínem. Piráti ze severu Čech v něm ukončili sedm kol trvající čekání na bodový zisk, když dovedli zápas až do samostatných nájezdů a po nich celkově prohráli 2:3. Podíl na tom, že Chomutov ukořistil bodík, měl i navrátilec do sestavy a kapitán mužstva Lubomír Bartečko. „Po zranění se dostávám do zápasového tempa,“ svěřil se slovenský útočník.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský útočník Luboš Bartečko (uprostřed) v souboji se zlínským obráncem Daliborem Řezníčkem. Vlevo přihlíží zadák Pirátů Dominik Tejnor.

Článek

Co bylo příčinou vaší delší absence na extraligovém ledě?

Marodil jsem s nataženými vazy v koleně. Cítím, že se potřebuji znovu rozehrát a nabrat chybějící kondici. Kluky jsem sledoval skoro měsíc jen z tribuny. Dívat se na spoluhráče s vědomím, že jim člověk nemůže nijak pomoci, není nic příjemného. Ale beru to tak, že zranění občas k hokeji patří.

Piráti jsou přikováni ke dnu tabulky. V čem spatřujete hlavní předpoklady pro zlepšení výkonnosti mužstva?

Potřebujeme, aby se uzdravili zranění klíčoví hráči. A abychom se mohli v co možná nejsilnějším složení připravovat na to, co nás čeká v závěru sezóny. Při marodce tým doplňovali hráči z Kadaně. Není pro ně jednoduché, když přijdou, pak zase odejdou. Ale neměli jsme možnosti k ustálení sestavy.

Hraje roli i psychika?

Samozřejmě. V řadě zápasů jsme při nepříznivém průběhu dávali hlavy dolů. Začali jsme po rychle inkasovaných gólech panikařit a už se to na nás valilo. To jsem předtím nikde nezažil. Ale chci věřit tomu, že se naše psychika zvedá. Musíme dodržovat pokyny trenéra Turka, který se nám snaží pomoci po všech stránkách, a společně doufáme, že tým má na víc.

I přes sérii nezdarů se zdá, že na vás chomutovští fanoušci úplně nezanevřeli.

Jsou nároční, ale přitom takříkajíc žijí s námi. V tom vidím velké plus. Snad cítí, že můžeme být lepší. Pokusíme se jim jejich očekávání vrátit zkvalitněním hry, abychom letos udrželi pro Chomutov extraligu a hráli ji i příští sezónu.

Reklama

Související témata: