Hlavní obsah

Okál věří návratu finále do Zlína

ZLÍN

Zlínské Hamé sice prohrálo doma oba finálové zápasy extraligového play-off, ale jeho kapitán Miroslav Okál odmítá věřit tomu, že by obhájci titulu podlehli Pardubicím čtyřikrát v řadě. "Soupeř to bude chtít doma o víkendu ukončit, ale my mu to rozhodně znepříjemníme. Venku se nám daří," tvrdí útočník, který v neděli oslaví 35. narozeniny.

Článek

"Určitě v ten den nechci končit sezónu, nejlepším dárkem by byl návrat série do Zlína," říká nejzkušenější hráč mistrů. Ještě teď ho mrzí vyložená šance ze středečního zápasu. "Za nerozhodného stavu jsem sám před Lašákem neuspěl bekhendovým blafákem a z protiútoku jsme inkasovali. Kdybych dal gól, asi by to celé vypadalo jinak," přemýšlí Okál.

Dokáže Zlín vyhrát alespoň jeden zápas v Pardubicích?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Zlín v obou utkáních vedl, ale pokaždé dovolil Pardubicím výsledek otočit. "Takhle jsme si vstup do finále nepředstavovali. Udělali jsme však hodně chyb, což soupeř uměl potrestat. Předčil nás rychlostí i agresivitou, na jeho ledě musíme být důraznější před brankou," míní Okál a lituje, že se týmu rovněž nedaří přesilovky: "Pardubice je mají dobře přečtené."

Setřást únavu a vyříkat si herní systém

Zlín pokaždé dostal čtyři góly, nezabránila tomu ani loni ve finále osvědčená rošáda brankářů, kdy Altrichter zase vystřídal Murína. "Bohužel musím připustit, že to s námi kluci nemají jednoduché, necháváme je často napospas šikovným útočníkům," zastane se kapitán gólmanské dvojice.

Hlavně Koukalova řada šampióny zlobí, dala jim už pět branek. "Pardubice jsou teď hodně nahoře, vedení 2:0 na zápasy je ale může ukolébat. Nám by dva dny volna měly pomoci, abychom setřásli únavu a vyříkali si věci kolem herního systému," soudí Okál a přiznává, že vyčerpávající sedmizápasové semifinále s Vítkovicemi stálo tým hodně energie.

Po čtyřech zápasech ještě finále nekončilo

"Jestli se ale chceme v této sezóně ukázat ještě domácím divákům, musíme hrát hodně dobře z obrany a proměňovat protiútoky." Na 4 vítězství hraná finálová série v české extralize ještě nikdy neskončila v nejkratším možném termínu a Zlínští to nechtějí připustit ani letos.

"Už nemáme co ztratit, budeme hrát v Pardubicích uvolněně a snad nám to půjde lépe. Musíme doufat, že tam aspoň jeden zápas vyhrajeme a nastartujeme tím zase nějaký senzační obrat. Přece jim tam nepojedeme ten pohár jen odevzdat," burcuje Okál.

Reklama