Hlavní obsah

Jeden zápas výborný a pak zase čumíme, hudral slávista Bednář

Slavnostní duel ve znamení čísla 20 Slavii nevyšel. Ve dvacátém domácím utkání sezóny připomněli sešívaní svůj jubilejní dvacátý extraligový ročník. Jenže Třinec žádné ohledy nebral a v Praze vyhrál po zásluze 4:1.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Bednář ze Slavie

Článek

Lístek stál dvacku, stejně tak pivo i klobása. Do ochozů O2 areny se díky tomu nechalo nalákat 11 352 diváků. Tleskalo se i Richardu Fardovi, jenž coby kouč vedl Slavii v postupové sezóně. Výhru jubilantů však neviděl ani on. „Třinec nás přehrál po všech stránkách. My jeden zápas (proti Plzni) ukážeme výborný výkon a pak zase dva zápasy čumíme, místo abychom dokázali vítězství potvrdit, " hudral Jaroslav Bednář, který byl před úvodním buly uveden do Klubu hokejových střelců za 250 gólů v extralize a reprezentaci.

Svou bilanci ovšem nerozšířil. „Náš tlak byl jen na oko. Nějakých tutovek jsme moc neměli. Místo, abychom si vážili, že přijde tolik lidí, tak si tady necháme nařezat," nadával nejproduktivnější slávista.

V pražském odpoledni se však hrál jeden z nadprůměrných extraligových zápasů. „Rychlý, tvrdý, pěkná návštěva. Měl všechno," souhlasil kouč Slavie Vladimír Růžička, podle nějž se utkání lámalo ve druhé třetině. „Jejich gólman (Hrubec) tam měl výborné zákroky a my při našem tlaku dvakrát netrefili prázdnou branku. Když dal Třinec třetí gól, už nás k ničemu nepustil," povzdechl si Růžička.

Potopil je i jejich bývalý spoluhráč

Domácí v neděli pomáhal potopit jejich bývalý hráč Vladimír Roth, který ve druhé části dával v konečném součtu vítězný gól Ocelářů. A stejně jako řada diváků netušil, zda vůbec padl. „Nebyl jsem si jistý, přes hráče jsme to neviděl," ztratil střelec z dohledu puk, který rychle vyletěl z klece gólmana Furcha. Třinec tak na Slavii vyzrál popáté v řadě, v této sezóně potřetí. „S Libercem jsme zase všechny zápasy prohráli," nepřikládal bilanci zvláštní váhu Roth.

„Spíš jsme rádi, že jsme venku dokázali dvakrát po sobě bodovat," radoval se další exslávista v třineckých službách, kouč Jiří Kalous. „Měli jsme venku už předtím dobrá utkání, ale postihlo nás to, co tentokrát Slavii. Nedávali jsme góly." Domácím totiž nepomohla ani dvojnásobná přesilovka trvající 110 vteřin, statická, bez střelby.

Slavii nyní čeká klíčové období sezóny. Do olympijské přestávky odehraje jedenáct utkání, z toho 9 na cizím ledě. „Nemůžeme se na nic vymlouvat, venku budeme hrát mraky zápasů a těžko ty body budeme honit," tvrdil nasupeně Bednář. „Budeme do toho muset dát víc srdce."

Reklama

Související témata: