Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 1:3Vítkovice uspěly na ledě Sparty i podruhé v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Stehlík 0 : 1
33. Krejčík 1 : 1
54. Svačina 1 : 2
59. Húževka 1 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty prohráli ve 36. kole hokejové Tipsport extraligy s Vítkovicemi 1:3. Ostravané naplno uspěli na ledě lídra i podruhé v sezóně a připsali si čtvrté vítězství venku za sebou. Rozhodl o něm vítězný gól Vladimíra Svačiny ze začátku 54. minuty a také výtečný výkon gólmana Filipa Šindeláře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Tomáš Pöpperle inkasuje gól od Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

Ostravané brzy po úvodním vhazování naznačili, proč patří mezi tři nejlepší celky soutěže v bilanci zápasů venku. Začali totiž velmi aktivně a s končící druhou minutou zachránila domácího gólmana Pöpperleho po ráně Szturce tyč. Sparta se poprvé výrazněji dostala ke slovu až po šesti minutách, kdy jel Klimek sám na Šindeláře, jenže nedal.

Chvilku nato se před hostující brankoviště prodral Bahenský, z ostrého úhlu ale zazvonil pouze na tyč. Sparta si pak zahrála první přesilovku zápasu, s níž ovšem příliš dobře nenaložila. V začínající 19. minutě si naproti tomu vydobyli možnost početní výhody hosté a obránce Stehlík v ní 38 vteřin před přestávkou propálil Pöpperleho.

Zaskočená Sparta v úvodu druhé části nezužitkovala přečíslení dvou na jednoho, ve 27. minutě musel na druhé straně vytáhnout parádní zákrok Pöpperle proti vítkovickému kapitánovi Burgrovi. Následně Sparta přečkala bez úhony Hlinkův menší trest a pustila se do obléhání a ostřelování Šindelářovy branky. Úspěch se dostavil v 33. minutě, kdy vyrovnal Krejčík.

Svačina v přesilovce nasměroval Vítkovice k výhře

Pražané poté hráli přesilovku, velká šance však přišla až po jejím skončení, kdy se Klimek ocitl znovu tváří v tvář Šindelářovi, jejich vzájemný minisouboj měl ale i tentokrát stejného vítěze, jímž byl strážce hostující branky.

Třetí dějství otevřela dohrávaná přesilovka sparťanů z konce prostřední dvacetiminutovky. Velkou šanci v ní však měli díky unikajícímu Svačinovi Ostravané, stav se ale neměnil. Ve 48. zakončoval jen do boční sítě domácí Přibyl a favorit nadále marně hledal cestu k vítězství.

Tu si navíc ještě výrazně zkomplikoval na konci 53. minuty, kdy měli Vítkovičtí možnost hrát 38 vteřin v pěti proti třem a už po 13 sekundách byli zpět ve vedení zásluhou Svačiny. Přesně dvě minuty před vypršením základní hrací doby přišla přesilovka Sparty a také oddechový čas, po němž následovala power play. Hosté ale ve čtyřech proti šesti definitivně rozhodli, když trefil prázdnou branku Húževka.

36. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 33. Krejčík (Pilař, Forman) - 20. Stehlík (Húževka, Burger), 54. Svačina (Roman, Sloboda), 59. Húževka (Burger). Rozhodčí: Minář, Horák - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 7:8, navíc Forman - M. Hruška oba 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 5861.
Sparta Praha: Pöpperle - Pilař, Krejčík, Švrček, Sičák, Kubát, Philipp - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Forman, Bahenský, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.
Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, Stehlík, Bail - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama

Související témata: