Hlavní obsah

Litvínov - Brno 4:1Litvínov i díky čtyřem bodům obránce Šlégra porazil Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Šlégr 1 : 0
14. Novotný 1 : 1
30. Černý 2 : 1
33. Rapáč 3 : 1
54. Jánský 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili ve 36. kole Tipsport extraligy doma Brno 4:1. Severočeši zabrali po dvou předchozích vystoupeních bez bodového zisku a drží pozici v první desítce, k čemuž výrazně přispěl obránce Jiří Šlégr. Dvaačtyřicetiletý veterán nechyběl u žádné trefy domácích a připsal si čtyři kanadské body za gól a tři finální přihrávky. Kometa po sérii čtyř výher podruhé v řadě nebodovala.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský obránce Jiří Šlégr v utkání proti Brnu.

Článek

Před úvodním buly byl oceněn domácí kapitán Trávníček, který v černožlutém dresu odehrál 700 utkání. Hned ve druhé minutě se Litvínov ujal vedení. Šlégr vypálil od modré čáry a jeho bombu zastavila až síť za gólmanem Čiliakem.

Domácí byli aktivnější, ale vyrovnání se dočkala Kometa. Novotný vypálil, puk se odrazil nejprve od Stříteského a poté od Šlégrovy brusle za záda domácího brankáře Francouze. V závěru úvodní části se zpoza branky dostal do střelecké příležitosti Jánský, jeho bekhendovou střelu ale Čiliak v pohodě kryl.

V úvodu druhé třetině šli hosté v oslabení tři proti jedinému obránci, ale s dobrou šancí naložili bídně. V 28. minutě Kempný švihem prověřil Francouze. Poté Zeman netrefil po Ručinského příhře odkrytou branku a Pavlíkovu bombu Čiliak zastavil. Severočechy to však mrzet nemuselo. V 30. minutě Šlégr vypálil, puk se dostal k Černému a ten pohotově poslal domácí znovu do vedení.

Přesilovku pět na tři Litvínov nevyužil

Záhy po buly mohlo být vyrovnáno, jenže Čermákovu střelu kryl Francouz a dorážka Vondráčkovi nevyšla - puk mu přeskočil hůl. A tak se opět radovali domácí a znovu úřadoval Šlégr. Ve 33. minutě si olympijský vítěz z Nagana vzal puk v obranném pásmu, projel s ním jako tank až do útočného pásma, kde se dostal k Rapáčovi, ten bleskově vypálil a zvýšil na 3:1. Litvínov mohl ještě zvýšit vedení při dlouhé početní výhodě v pěti proti třem, ale hosté se ubránili.

Na začátku třetí části vypálil Jánský ihned po buly, puk však směřoval těsně vedle tyčky. Na druhé straně Tomáš Svoboda švihem vypálil, ale Francouz byl pozorný a stejně tak si počínal i proti Němcovi, který se individuálně prokličkoval až ke střele, ale v zakončení selhal.

Ručinskému se nabídla možnost v oslabení jít do brejku, ovšem Žižka mu v poslední chvíli vypíchl puk rybičkou. Hosté se snažili snížit, na precizní obranu domácích však nenašli recept a tak se v 54. minutě prosadil ranou z levého křídla Jánský a uzavřel skóre na konečných 4:1.

36. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Šlégr (J. Černý, Jánský), 30. J. Černý (Jánský, Šlégr), 33. Rapáč (Šlégr, Gerhát), 54. Jánský (Šlégr) - 14. Š. Novotný (Kuboš). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. Diváci: 3836.
Litvínov: Francouz - Pavlík, Zeman, Stříteský, Šlégr, Posmyk, Kousalík - Martynek, Ručinský, Trávníček - Jánský, J. Černý, Lukeš - Rapáč, Jurčík, Gerhát - Písařík, Smolka, Zavřel. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Brno: Čiliak - Dujsík, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - Vondráček, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, Pivko - Dočekal, Š. Novotný, Burian - Jenyš, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Reklama

Související témata: