Hlavní obsah

Pohl se z pozice nechtěného stává tahounem Karlových Varů

Karlovy Vary

Hokejový útočník Petr Pohl si v dnešním duelu extraligy proti Kladnu připsal první hattrick v tuzemské nejvyšší soutěži. Nejenže tak udržel Karlovy Vary na dohled postupové desítce do vyřazovacích bojů, ale v přímém souboji s Rytíři zase Energii o kousek pomohl odvrátit hrozbu baráže. A z hráče, který byl v létě v pozici nechtěného, se stává jeden z lídrů týmu.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Karlovarští útočníci Martin Zaťovič a Petr Pohl (vzadu) slaví gól proti Litvínovu.

Článek

"Mám z těch dnešních tří branek samozřejmě radost, jde o první hattrick v extralize, ale na druhou stranu je to kolektivní hra, a proto mě také moc těší dnešní důležité vítězství," prohlásil sedmadvacetiletý forvard, který si v utkání připsal navíc i asistenci a svoji bilanci v sezoně vylepšil na 15 bodů (7+8) z 22 zápasů.

"I za nahrávku na gól vstřelený Standou Balánem před tou prázdnou brankou jsem moc rád, protože čtvrtá vstřelená branka by pro mě opravdu již dnes byla moc drahá," připomněl Pohl trefu svého spoluhráče v čase 59:59. "Už takhle mě to určitě bude něco stát," odtušil s úsměvem spokojený střelec zápasu.

Ve 14 utkáních zkraje sezony chyběl. Nikoli však kvůli zranění. I přes platnou smlouvu do konce letošního dubna si měl hledat nové angažmá. Výše kontraktu neodpovídala představám klubu o jeho výkonech v minulém ročníku a vedení Západočechů o jeho služby ztratilo zájem.

Mohu vráti Varům důvěru, libuje si

"V minulé sezóně se mi tady nedařilo," netají Pohl. Nakonec, když se mu nedařilo najít uplatnění jinde, se obě strany přece jen dohodly. Vítkovický odchovanec šel dolů s platem o 20 procent a vrátil se k týmu. "I proto jsem rád, že teď mi tam něco spadne a já mohu Varům zpět vrátit důvěru, kterou jsem tady dostal. Takhle to musí jít celou sezónu, abych to třeba v kariéře mohl dotáhnout i někam ještě dále," přeje si Pohl.

Karlovarští dobře věděli, že byť k nim míří předposlední tým tabulky, Rytíři se po trenérské výměně herně zvedli. "Noviny moc nečtu, ale i přesto jsem věděl, že Kladno nyní hraje moc dobře, a bylo to i v dnešním utkání vidět. Bylo dobře, že jsme přežili první třetinu, kdy hosté na nás vletěli a byli lepší. Utkání bylo velmi těžké a složité," podotkl Pohl.

Všech svých zásahů dosáhl v přesilových hrách. "V posledních zápasech nám jdou. Bylo to tak dnes i v pátek s Litvínovem, kdy nám to tam napadalo, za což jsme samozřejmě rádi. V předchozí části sezóny to nebyla žádná sláva. Důležité dnes také bylo, že jsme ubránili oslabení, která nám naopak zrovna nejdou. Na něčem jsme v tréninku zapracovali, něco jsme změnili a teď se to snad začíná projevovat, protože to jsou situace, které rozhodují zápasy," uzavřel Pohl.

Reklama

Související témata: