Hlavní obsah

V Liberci jsou s hráči z NHL předběžně dohodnuti i na další rok

Hokejisté Liberce se už pojistili pro případ, že ani v další sezóně nezačne NHL. Všechny posily ze zámoří přislíbily, že budou dres Bílých Tygrů oblékat v extralize i napřesrok. "Všichni jsou v klubu spokojeni a vyjádřili předběžný souhlas s pokračováním svého působení v Liberci," řekl na páteční tiskové konferenci generální manažer klubu Ctibor Jech.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Zatímco Radimu Vrbatovi, Jiřímu Fischerovi a Tomáši Kloučkovi by v tom v případě zmrazení další zámořské sezóny nic nebránilo, u Aleše Kotalíka, Václava Nedorosta a Jaroslava Modrého záleží na tom, jak se Liberec dohodne s Českými Budějovicemi.

Jihočeský klub, který se přes baráž vrátil do extraligy, totiž toto trio uvolnil loni na sever Čech jen na hostování. A je nepravděpodobné, že by nového konkurenta podporoval i nyní.

Jech tušil, že klub bude muset vyvinout velké úsilí, aby jihočeské odchovance v kádru udržel. "Jestli je budou Budějovice chtít, čekalo by nás poněkud složité jednání," řekl Jech.

Na další ročník se prý Liberec bude chystat jako na běžnou sezónu. "Musíme se připravovat tak, jako by se NHL hrála," upozornil Jech.

Třetí místo plně respektujeme

V Liberci vládne s ročníkem spokojenost. Tým Josefa Palečka se při první účasti v play off prodral až na třetí místo. "Po skoku do extraligy před třemi lety je letošní třetí místo druhým historickým krokem libereckého hokeje," řekl prezident klubu Petr Syrovátko.

A s hrdostí v hlase dodal, že Liberec během sezóny nikdy neklesl v tabulce níž než na šesté místo, a to nemůže říct každý. Pardubice, které teď míří za titulem, byly dokonce dlouho poslední.

Právě na nich Liberec v semifinále ztroskotal a play off opouštěl rozmrzele. "Po vyřazení v semifinále s Pardubicemi v nás sice zbyla trochu pachuť kvůli některým nekvalitním výkonům rozhodčích, ale čas už to smyl. Třetí místo plně respektujeme," uvedl Syrovátko. Ocenil výběr posil. "Nesázeli jsme na velká jména. Některé týmy napěchované hvězdami, jako třeba Znojmo, se ani nedostaly do play off," doplnil.

Liberec si mohl dovolit přepych

Přesto by si mohl dovolit přepych. Klubu se podařilo zvýšit počet obchodních partnerů, kterých bylo v sezóně celkem 150. Rozpočet nakonec dosáhl výše 100 miliónů korun, což Bílé Tygry řadí mezi čtyři finančně nejsilnější kluby v české extralize.

Vedení klubu potěšil i divácký zájem. V play off byl ve Svijanské aréně vyprodaný každý zápas, třetinu z pětitisícové kapacity přitom naplnili majitelé permanentek. "Hokejová euforie v Liberci při zápasech se Slavií a s Pardubicemi v play off mi připomínala tu fotbalovou, která před lety vládla ve městě, když Slovan získal titul nebo úspěšně hrál v evropských pohárech," připomněl Syrovátko.

A věrným fanouškům se klub odvděčí. Od příští sezóny už budou chodit do zbrusu nové komfortní arény, jejíž stavba se právě dokončuje. V červnu ji čeká kolaudace. Od nynějšího stadionu je přitom vzdálená jen pár metrů.

Reklama

Související témata: