Hlavní obsah

Slovenský útočník Zagrapan posílil hokejisty Kladna

Kladno

Slovenský útočník Marek Zagrapan posílil hokejisty Kladna. Do předposledního týmu extraligy přišel sedmadvacetiletý hráč na hostování do konce sezóny z Třince. Ve čtvrtek už s Kladnem trénoval a poprvé by měl za Rytíře nastoupit v pátečním domácím utkání proti Litvínovu. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Slovenský útočník Marek Zagrapan ještě v dresu Třince.

Článek

"Z důvodů velké marodky jsme hledali posilu do ofenzivy. Chybí nám čtyři útočníci," řekl sportovní manažer Martin Vejvoda. Na marodce Kladna jsou kapitán Pavel Patera, Sacha Treille, Jan Dalecký a Jan Rudovský. Navíc Jan Hlaváč se vrátil už před Vánocemi za rodinou do zámoří.

"Marek se v tuto chvíli ukázal jako ideální varianta. Je to šikovný hráč, který v Třinci nedostával mnoho prostoru. Je předpoklad, že u nás bude moci ukázat, co v něm skutečně vězí. Věříme, že to bude pro náš kádr ta správná posila," doplnil Vejvoda.

Zagrapan si v této sezóně připsal v dresu Ocelářů ve 25 zápasech osm bodů za pět branek a tři asistence. Bývalý hráč Zlína v české extralize nasbíral celkem ve 121 duelech 37 bodů za 16 gólů a 21 přihrávek a má titul se Zlínem (2004) i s Třincem (2011).

Účastník mistrovství světa v roce 2010 v Německu působil také dvě sezóny v zámořské juniorské QMJHL v Chicoutimi a tři roky na farmách Buffala v Rochesteru a Portlandu v AHL. Působil také v KHL v Čerepovci a Chanty-Mansijsku a ve finské Hämeenlinně.

Zagrapan je v krátké době druhou novou akvizicí Rytířů v útoku po Vítězslavu Bílkovi, který se vrátil do Kladna po roce a půl stráveném v kazašském Bejbarysu Atyrau.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec