Hlavní obsah

Sparta i v třetím derby porazila Slavii. Vítkovice smetly Liberec, Pohl znovu vstřelil hattrick

Praha
Aktualizováno

Sedmatřicátým kolem v pátek pokračovala hokejová Tipsport extraliga. Šlágrem bylo derby mezi Spartou a Slavií, ve kterém sice sešíváni prolomili střelecké trápení a svému pražskému rivalovi vstřelili poprvé v sezóně branku, nakonec ale potřetí v tomto ročníku Spartě podlehli. Holešovičtí duel před vlastními diváky otočili a vyhráli 4:2. V dalších utkáních Vítkovice na svém ledě smetly Liberec vysoko 8:4, Hradec zvítězil 2:0 na ledě Chomutova a mistrovská Plzeň veze tři body za výhru 4:2 ze Zlína. Kladno bodovalo naplno po devíti zápasech, doma si poradilo s Litvínovem 2:0. Karlovy Vary zvítězily díky druhému hattricku Petra Pohla za sebou na ledě Pardubic 4:1, Kometa Brno doma padla s Třincem 3:4.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva útočník Sparty Lukáš Klimek, obránce Slavie David Štich a brankář Adam Svoboda.

Článek
Fotogalerie

V jubilejním 100. vzájemném měření sil v nejvyšší soutěži Sparta přehrála svého rivala 4:2 a upevnila si pozici na čele tabulky, kde má čtrnáctibodový náskok před druhým Hradcem Králové.

Slavia sice dvakrát vedla, nakonec však odjíždí s prázdnou. Největší zásluhu na tříbodovém zisku domácí Sparty měla druhá formace ve složení Petr Kumstát, Lukáš Pech a Jan Buchtele, kteří si připsali každý jeden gól. Zápas v holešovické Tipsport areně sledovalo 11 146 diváků, což je čtvrtá nejvyšší návštěva této sezóny.

Gólová smršť Vítkovic, Pohl znovu exceloval

Nejvíce branek padlo v zápase Vítkovic s Libercem, a to hned dvanáct. Hokejisté ostravského celku dokázali nastřílet dohromady osm gólů v rozmezí 18 minut a 33 vteřin první a druhé části, čímž dostali hostující Bílé Tygry do kolen. Gól a tři asistence zaznamenal Lukáš Kucsera. Severočeši sice v závěrečné třetině snížili, nakonec ale odjíždějí s potupnou prohrou 4:8.

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v Pardubicích 4:1 a zavzpomínali tak na období mezi lednem 2009 a listopadem 2012, kdy na východě Čech zvítězili osmkrát za sebou. Energie potřetí v řadě naplno bodovala a ztrácí už jen tři body na desátou příčku. Stejně jako v minulém kole dal hattrick Petr Pohl.

Chomutovu změna kouče nepomohla

Poslednímu Chomutovu nepomohla ani změna na postu hlavního trenéra. V týdnu u Pirátů skončil Josef Turek, kterého na střídačce nahradil Jaroslav Beck, jenže Severočeši prohráli i podesáté za sebou. Tentokrát nestačili na Mountfield, který potvrdil výborné výsledky na hřištích soupeřů a po gólech Knotka a Deje vyhrál 2:0.

Mistrovská Plzeň vedla ve Zlíně o dvě branky, a přestože domácí Berani v závěru druhé třetiny srovnali, na body dlouho pomýšlet nemohli. Západočeši okamžitě zareagovali a během 55 sekund vstřelili dva góly, čímž definitivně rozhodli o svém vítězství 4:2.

Po dlouhých devíti zápasech naplno bodovali kladenští Rytíři, kteří doma přehráli Litvínov 2:0. O góly se postarali Tenkrát s Eberlem. V hostujícím dresu prožil extraligovou premiéru litvínovský odchovanec, brankář Lukáš Horák. Verva i přes prohru udržela desáté místo v tabulce, na jedenáctý Liberec a dvanácté Vary má po pátku tříbodový náskok.

Brňané ve třetím zápase po sobě nezískali ani bod, v pátek těsně prohráli doma s Třincem 3:4. Oceláři vytěžili ze tří utkání po sobě na soupeřově ledě osm bodů a v tabulce se dotáhli na pátý Zlín, který má lepší skóre. Kometa zůstává čtvrtá.

Hokejová Tipsport extraliga, 37. kolo
Vítkovice - Liberec 8:4
Branky: 31. a 34. Němec, 15. Roman, 16. Kucsera, 20. Barinka, 24. Húževka, 26. Stehlík, 33. Svačina - 23. Vlach, 39. Výtisk, 41. Bulík, 44. Vampola.
Zlín - Plzeň 2:4
Branky: 35. Čajánek, 37. Holík - 27. a 38. Lev, 19. Kratěna, 38. Pletka.
Chomutov - Hradec Králové 0:2
Branky: 26. Knotek, 60. Dej.
Kladno - Litvínov 2:0
Branky: 38. Tenkrát, 54. Eberle.
Brno - Třinec 3:4
Branky: 13. Novotný, 46. Svoboda, 47. Zohorna - 8. Hrna, 12. Polák, 28. Adamský, 40. Růžička.
Pardubice - Karlovy Vary 1:4
Branky: 50. Somík - 21., 35. a 60. Pohl, 45. Zaťovič.
Sparta - Slavia 4:2
Branky: 13. Kumstát, 27. Pech, 29. Buchtele, 48. Ton - 4. Doležal, 18. Stránský.

Reklama

Související témata: