Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 8:4Vítkovice rozstřílely Liberec a potřetí v řadě berou tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Roman 1 : 0
16. Kucsera 2 : 0
20. Barinka 3 : 0
23. Vlach 3 : 1
24. Húževka 4 : 1
26. Stehlík 5 : 1
31. Němec 6 : 1
33. Svačina 7 : 1
34. Němec 8 : 1
39. Výtisk 8 : 2
42. Bulík 8 : 3
44. Vampola 8 : 4
Záznam online reportáže

Ostrava

Výrazně zlepšenou formu hokejistů Vítkovic v novém roce odnesl v 37. kole extraligy Liberec, který na ostravském ledě podlehl 4:8. Domácí vedli už 8:1, všech osm gólů dokázali nastřílet v rozmezí 18 minut a 33 vteřin první a druhé části. Gól a tři asistence zaznamenal Lukáš Kucsera. Vítkovice naplno bodovaly potřetí za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vítkovický útočník Vladimír Svačina (druhý zleva) slaví se spoluhráči gól

Článek

Na takovou pohromu to přitom pro Bílé Tygry zpočátku vůbec nevypadalo. Zápas se pro ně mohl vyvíjet mnohem příznivěji, ale Víšek ve druhé minutě v gólové šanci trefil brankáře Šindeláře do ramena. Vítkovice kontrovaly Němcovou ránou do tyčky a jakoby odzvonila domácí nápor. Právě čtvrtý útok složený z vítkovických mladíků zastihlo utkání ve skvělé formě a hostující obrana s ním měla plné ruce práce.

Domácí však poslal do vedení Roman, který si v 15. minutě v přesilovce vybruslil z rohu do palebné pozice na střed a překonal Melicherčíka. Náskok Vítkovic zdvojnásobil o 76 sekund později Kucsera, který se po akci Němce dostal k vyraženému puku a doklepl ho do sítě. Kontaktní gól odmítl Šindelář, který ustál nebezpečný pokus Vlacha. Třetím gólem pouhých šest sekund před koncem prvního dějství soupeře v přesilovce srazil Barinka.

Ještě v úvodu druhé třetiny hosté zadělali na drama. Už s náhradníkem Schwarzem v zádech Liberec na domácí vletěl a Vlach snížil, ale jeho nápor pak pohřbila dlouhá - 113 sekund trvající - vítkovická přesilovka pět na tři. Barinka v ní bombou od modré čáry orazítkoval tyčku, ale odražený puk pod ležícím Schwarzem propašoval za čáru Húževka. Rozhodčí jeho trefu uznali až po konzultaci s kolegou u videa.

Sebevědomí Vítkovicím narostlo snad na nejvyšší možné maximum a soupeře doslova vymazaly z ledu. Lavině rychlých kontrů a kombinací Severočeši nebyli schopni čelit. Stehlík nenápadným pokusem z otočky švihem zavěsil popáté, šestý gól přidal Němec po lahůdkové spolupráci s Kucserou a Kolouchem. Přetíženou a statickou hostující obranu pak z brejku rozebrali i Huna s Romanem. A když v báječné pohodě hrající řada mladíků zvýšila Němcem na 8:1, odchozy si už v 34. minutě žádaly "desítku".

Na tu však nedošlo, po osmém gólu se vítkovický brankostroj zasekl a Liberec mohl dát výsledku přívětivější podobu. I hostům se povedly dát tři slepené góly během pěti minut. Výtisk nejprve využil přesilovku, Bulík s Vampolou pak na začátku třetí části skórovali dvakrát zblízka, ale na body to stačit zdaleka nemohlo.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 8:4 (3:0, 5:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Roman (Sloboda), 16. Kucsera (E. Němec), 20. Barinka (Burger), 24. Húževka (Barinka, Burger), 26. Stehlík (Burger), 31. E. Němec (Kucsera, Kolouch), 33. Svačina (Roman, Kucsera), 34. E. Němec (Kucsera, Kolouch) - 23. J. Vlach (T. Urban, Valský), 39. Výtisk (Bulík), 42. Bulík (Bartek), 44. Vampola (Výtisk). Rozhodčí: Hribik, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:1. Diváci: 5725.
Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, Stehlík, Bail - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Liberec: Melicherčík (21. Schwarz) - Gřegořek, Derner, Voráček, Výtisk, Vitásek, Čutta, od 24. navíc Říha - Vampola, Nedvěd, Bulíř - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - od 23. navíc Jass, Zacha, Dušek. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama