Hlavní obsah

Že nás soupeři chválí za hru? To je jako kytka na rakev, řekl trenér Beck po premiéře u týmu Chomutova

Chomutov

Ve dvaašedesáti letech si hokejový trenér Jaroslav Beck odbyl premiéru v roli hlavního kouče v extralize. Na střídačku Chomutova se po odvolání Josefa Turka postavil s jediným cílem: připravit aktuálně poslední celek tabulky na dubnovou baráž o udržení.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Nový trenér hokejistů Chomutova Jaroslav Beck.

Článek

Jenže Beckova mise nezačala úspěšně. Piráti na vlastním ledě nevstřelili do sítě Hradce Králové ani gól a podlehli 0:2, přičemž to byla pro Chomutov desátá porážka v řadě!

„Nevyhráli jsme, byť výkon nepůsobil špatně. Pro mě i hráče je to svým způsobem nový start," konstatoval Beck. „Jen potvrdím známé rčení, že kdo nepromění přesilovku pěti proti třem, tak zpravidla neotočí zápas nebo nezvládne klíčové momenty. A tudíž nemůže uspět. Na šance to bylo možná vyrovnané, ale chyběl nám tlak na bránu a důraz v předbrankovém prostoru. Kluci mají slušný přístup, pochopili organizaci hry, přesto vím, že bude náročné zvednout výkonnost. Čekáme na uzdravení Malce a Jardy Svobody," uvažoval trenér, který zařadil do sestavy i obránce Lojka, posilu z Třince.

Většina trenérů i hráčů soupeřů, kteří odvezli body z Chomutova, se docela pozitivně vyjadřovala o hře Pirátů. „To je sice od nich pěkné, každé solidní hodnocení může potěšit. Ale to je jako kytka na rakev. Vnímám hlavně výsledky, a narůstající porážky nás mrzí. Musíme se snažit, abychom nebyli dál z tohoto pohledu ostudou extraligy, jak jsem se někde dočetl," poznamenal Beck.

Cílem soutěž důstojne dohrát

A co bude od svých svěřenců nejvíc vyžadovat? „První nápad forvarda, který se dostane do útočného pásma, musí směřovat k tomu, aby se pokusil o střelu a ohrožení branky. Nesmí reagovat tak, že zaveze puk do rohu. To není cesta k vítězství. Ale chceme dbát i na defenzívu. Když hráči budou dodržovat obrannou část taktiky, nebudeme inkasovat šest, sedm nebo více gólů," zamyslel se trenér.

Chomutovští už mohou spřádat plány na baráž. „Ještě ale hodláme důstojně dohrát extraligu. Každý získaný bod může pomoci alespoň částečně vylepšit atmosféru a náladu v týmu. A nad úvahami, kdo s námi spadne do baráže, nebudu vůbec polemizovat. Máme dost starostí sami se sebou. Všímám si, že Karlovy Vary se prezentují jako pracovitý a semknutý tým. Kladno bude v boji o únik z barážových pozic srdnatě bojovat. Sílu kádru má Liberec. A že by se výrazně zhoršil Litvínov, to vzhledem k jeho kvalitě takřka vylučuji," pravil Beck.

Reklama

Související témata: