Hlavní obsah

Druhým hattrickem v řadě táhne Karlovy Vary vzhůru. Nemáme nahráno, musíme vítězit dál, prohlásil Pohl

Pardubice

Hokejisté Karlových Varů dokázali poprvé v sezóně vyhrát třetí zápas za sebou. Velkou zásluhu na tom má útočník Petr Pohl, který ve druhém utkání v řadě zaznamenal hattrick. Energie se díky střelecké potenci sedmadvacetiletého útočníka přiblížila k desátému Litvínovu na rozdíl pouhých tří bodů.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Karlovarští útočníci Martin Zaťovič a Petr Pohl (vzadu) slaví gól

Článek

Vynikající formu by chtěli Západočeši udržet i nadále. "Je před námi ještě velký kus sezóny. Jsme pořád na 12. místě. A pokud chceme o něco hrát, tak musíme v takových výkonech pokračovat. Do olympiády musíme nasbírat co nejvíce bodů, protože pak už zbývá jen pár kol," řekl novinářům po pátečním utkání v Pardubicích Pohl.

"Musíme teď využít té formy, kterou máme. Nemáme totiž nahráno jako Sparta, která už má jisté play off, navíc nejspíš z prvního místa. My nemáme moc na výběr, jestli chceme dýchat na záda týmům před námi, tak musíme vítězit i nadále," uvědomuje si Pohl, který se na křídle prvního útoku výrazně podílí na vzestupu karlovarských hokejistů.

Elitní formace zařídila všechny čtyři góly v síti Pardubic. "Předtím to pálilo jiným klukům, ať už Vlachovi nebo Hovorkovi. Dařilo se jiným lajnám, teď je řada na nás. A já jsem jenom rád, že nám to šlape. Je třeba si to po zápase trochu užít, ale jen do půlnoci, v neděli nás čeká další duel," dívá se Pohl už směrem k utkání se Slavií, která je před Energií jen o čtyři body.

Přidá další hattrick?

Bude on sám opět útočit na hattrick? To komentovat nechce, stejně jako netuší, co je za jeho náhlým střeleckým obrozením. Do zápasu s Kladnem vstřelil jen čtyři góly, nyní ve dvou zápasech rovnou šest.

"Nic jsem nezměnil. I na začátku sezóny jsem se snažil makat, a nic mi tam nespadlo. V obou zápasech se to vyvinulo tak nějak samo. Dokázali jsme dát šťastný gól a začalo se dařit. Musí se tvrdě pracovat, pak to přinese ovoce," podotkl Pohl.

Reklama