Hlavní obsah

Bez šesti opor nelze hrát donekonečna, uvědomuje si hradecký trenér Draisaitl

Chomutov

Hokejisté Hradce Králové mají v současné době ztíženou úlohu v tom, že nastupují v extralize bez šesti zraněných útočníků. Shodou okolností jim chybějí nejzkušenější hráči, tedy Šimánek, Kudrna, Marha, Tvrdík, L. Květoň, Podlešák, navíc i obránce Harant. Přesto druhý celek tabulky i ve značně okleštěné sestavě odvezl tři body z Chomutova. „Ale bez zmíněných opor se nedá hrát donekonečna,“ uznal trenér Peter Draisaitl.

Foto: mountfieldhk.cz/Stanislav Souček

Peter Draisaitl na střídačce hradeckého Mountfieldu.

Článek

„Bohužel nás marodka potkala v nejnevhodnější chvíli, kdy se každý z celků v horní části tabulky snažit vytvořit si co nejlepší pozici pro play off. Nevím, jak dlouho budeme muset improvizovat," přemítal kouč hokejistů Mountfieldu.

Výhra na ledě outsidera ho potěšila. „Bylo by největší chybou, kdyby si naši hráči při pohledu na tabulku mysleli, že poslední tým neumí hrát hokej. Chomutov není vůbec špatné mužstvo, byť je na dně. Jsem rád, že jsme i docela ošidný zápas na jeho ledě zvládli. Nebylo to nic jednoduchého, ale představovali jsme si, že bychom mohli a hlavně měli vyhrát, což se povedlo," přiznal Draisaitl. Navíc brankář Kantor vychytal už popáté čisté konto v sezóně.

Při absenci osobností se prosadili další hráči z kádru. „Snažíme se hledat náhradu ve vlastních řadách. Je to asi nejschůdnější cesta. Věříme, že jsme schopni posbírat co nejvíce bodů i před návratem marodů," uvažoval trenér.

K bodovému úspěchu v Chomutově střelecky přispěl i útočník Rastislav Dej. „Předešlé výsledky ani hra nebyly ideální. Chtěli jsme to změnit a myslím, že jsme dobře plnili trenérovy pokyny. Přitom i domácí bojovali, bruslilo jim to. I když jsme je dostávali pod tlak, solidně se vraceli k defenzívě a vzdorovali," rozebíral slovenský forvard.

Osobní podíl na vítězství nepřeceňoval. „Výhře jsme podřídili i týmovou taktiku, svůj výkon proto neřeším. Jen si přeji, abychom na třetí třetinu z Chomutova navázali i v neděli v Liberci a znovu odvezli nějaký bodík, a nejlépe zase tři jako v pátek," dodal Dej s lehkým úsměvem.

Reklama

Související témata: