Hlavní obsah

Průchu nezastavila ani krev

sob, bum, JNPrávo

V obličeji měl křídelní útočník třetí domácí řady Petr Průcha krvavé šrámy, přestál i náraz hlavou na mantinel a pak už se přidal k radosti Pardubických. Titul byl doma. "V zápase bolest tolik necítíte, vyplavuje se adrenalin. Horší to bývá večer po něm," vyprávěl v neděli mrštný forvard.

Článek

"Zlín to na nás zkoušel, protože věděl, že v minulých letech jsme se nechávali zbytečně vylučovat. Ale my jsme se o tom bavili v kabině, že se nesmíme nechat vyprovokovat k oplácení," vysvětloval Průcha.

Společně s Hemským a Koukalem tvořil nejnebezpečnější řadu finálové série a dostal se až do hledáčku reprezentace pro MS v Rakousku. Právě Průcha se spoluhráči z třetího útoku nejvydatněji zatápěl zlínské defenzívě, v sobotu měl bilanci 1+1, o den později po jeho pokusu ale zvonila jen tyčka Murínovy svatyně.

Zlínský Jaroslav Balaštík byl sice nejlepším kanonýrem základní části, ale ve finále se s formou minul. Puky z jeho hokejky razítkovaly tyčky, svištěly nad brankou, nebo narážely do připraveného Lašáka. "Člověk to musí zkoušet pořád, jinak to prokletí neodčaruje," nechal se slyšet forvard, jehož v posledním zápase gólově zastoupil Martin Čech.

Balaštík byl sice v základní části nejlepším střelcem vzájemných zápasů s Pardubicemi, ale ve chvíli, kdy na něj Hamé spoléhalo nejvíc, se mu nedařilo. Absence Lešky, který jej chytrými přihrávkami vybízel ke gólům, byla znát až příliš.

Reklama

Související témata: