Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 4:2Hokejisté Třince popáté v řadě zvítězili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Orsava 1 : 0
5. Zohorna 1 : 1
10. Polanský 2 : 1
11. Nahodil 2 : 2
37. Roth 3 : 2
59. Růžička 4 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince porazili v 38. kole extraligy Pardubice 4:2 a připsali si páté vítězství v řadě. Klíčem k němu byly tři využité přesilové hry, z té poslední zpečetil výsledek Martin Růžička až minutu před koncem. Pardubice potřetí za sebou nebodovaly.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubický brankář Július Hudáček takhle inkasoval v Třinci čtvrtý gól.

Článek

Třinecký veterán Varaďa znovu zůstal jen na střídačce v roli nehrajícího asistenta kouče Jiřího Kalouse a už po 75 sekundách skládal poklonu Orsavovi, který z první vážné situace zakončil pohlednou kombinaci druhé řady Ocelářů.

Brzká gólová újma ale s Východočechy nezamávala. Vysunutý forčekink na soupeře zabíral, Třinec se nezřídka už ve vlastním pásmu ocital v problémech a ztrácel puky. Důsledné napadání stálo i v pozadí vyrovnávacího gólu: Zohorna se v páté minutě za brankou zmocnil puku a než se Hrubec stihl přesunout, bryskně ho zezadu zasunul k tyči.

Po dřívějších utrápených utkáních na domácím ledě si dnes Třinečtí nemohli naříkat na nepoměňování šancí. Zohornu napodobil v 10. minutě Polanský a obratným manévrem zpoza branky po patnácti vteřinách zužitkoval přesilovou hru. A skóroval tak i v třetím utkání sezony proti Východočechům.

Pardubická odpověď ale přišla vzápětí. Po domácí chybě ve středním pásmu prolétl třineckou obranou Nahodil a tváří v tvář si smlsnul i na Hrubcovi.

Gólové dostihy pak ustaly. Pardubice doslova promrhaly čtyřminutovou přesilovku po Peterkově faulu a otěže ve vyrovnané partii začali domácí opět přebírat zhruba v polovině utkání. Růžička po průniku z pravého křídla zacílil jen pardubickou tyčku a vedení na stranu Ocelářů znovu strhl až Roth, který v přesilovce pět na čtyři prostřelil Hudáčka volejem z mezikruží. Puk se přes gólmanův zákrok došoural za brankovou čáru.

Třinec měl po dvou třetinách výraznou střeleckou převahu 28:11, ale tak jasný obraz hry vůbec nebyl. Největší šance zahazoval teprve v úvodu třetí části. Rákos neprotlačil puk do sítě skoro z čáry, Peterka se štěstím vychytal Hudáček a vyrovnat tak mohl Sýkora, jenomže zblízka netrefil bránu.

Hostům překřížil závěrečnou cestu k bodům Vašíček, který se dal tři minuty před koncem vyloučit a těsně před koncem třetí početní výhodu v zápase využil Růžička. Pardubice i tak sáhly k power play, ale dvě obrovské šance v nich spálili Sýkora s Tyborem.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:2 (2:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Orsava (Hrabal, Bonk), 10. Polanský (Adamský, Roth), 37. Roth (Martin Růžička), 59. Martin Růžička (V. Polák, Bonk) - 5. T. Zohorna (T. Nosek), 11. Nahodil (Tybor, Ďaloga). Rozhodčí: Hodek, Husička - Flégl, Štofa. Vyloučení: 5:4. Využití: 3:0. Diváci: 4156.
Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Hrabal, Linhart, D. Nosek, Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Rákos - Hrňa, Matuš, Rufer. Trenéři: Kalous a P. Marek.
Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Píša, Korim, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, T. Nosek, T. Zohorna - Kolář, Radil, Somík - Endál, Nahodil, Tybor - Moučka, Cetkovský, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Reklama