Hlavní obsah

Liberec - Hradec Králové 5:2Liberec opět doma vyhrál, i díky Bartekově hattricku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Bartek 1 : 0
20. Vampola 2 : 0
23. Bartek 3 : 0
33. Knotek 3 : 1
57. Bartek 4 : 1
58. Urban 5 : 1
60. Frühauf 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v 38. kole extraligy Hradec Králové 5:2 a pošesté za sebou tak doma vyhráli. Hattrickem se na tom podílel útočník Martin Bartek. Mountfield si tak připsal čtvrtou porážku z pěti zápasů, i nadále je ale v tabulce druhý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí Tomáš Bulík (vlevo) a Jan Víšek v souboji s Tomášem Knotkem z Hradce.

Článek

Oba týmy vstoupily do utkání ospale, první střelu na branku si připsal až v sedmé minutě hostující Mertl. Z následného protiútoku měl velkou šanci Čutta, ani nadvakrát ale nedokázal překonat Kantora. Poté ostře pálil Vampola a dobrý tlak si vytvořila také čtvrtá útočná řada Severočechů, která vybojovala přesilovou hru.

A tuto početní výhodu dokázali Bílí Tygři zásluhou Barteka proměnit ve 13. minutě ve vedoucí gól. Vyrovnat mohli Škoda s Mertlem, Melicherčík byla ale připraven. V závěru třetiny sehráli Nedvěd s Vampolou ukázkově přečíslení a druhý jmenovaný zvýšil náskok domácích.

Na začátku druhé třetiny se v dobré pozici objevil hostující Švihálek, ale Melicherčík byl na místě. Hůře už se vedlo Kantorovi na druhé straně. Ve 23. minutě nedosáhl na Bartekovu střelu z levého kruhu a domácí šli do vedení 3:0. Kantor následně putoval na střídačku, jeho místo zaujal Kacetl.

Gólu se poté dočkali i hosté, když Knotek využil dlouhou přesilovou hru. Chvíli nato si přesilovku zahráli i domácí, ale bez gólového efektu. Ve 37. minutě zlikvidoval Melicherčík velkou šanci Švihálkovi.

Od začátku třetí třetiny chyběl v liberecké sestavě Petr Nedvěd, jeho místo zaujal v elitním útoku Zacha. V úvodu se agilní Bulíř dostal dvakrát do dobrých situací, ale vedení domácích nezvýšil. Možnost vstřelit kontaktní gól se naskytla hostům od 47. minuty, byli to ale domácí, kteří měli obrovskou šanci. Urban ale netrefil přesně.

S krátícím se časem začali hosté zvyšovat obrátky a tak bylo před Melicherčíkem pořádně rušno. Domácí gólman ale odolával. Hostující trenér sáhl už 57. minutě k power play a risk hostům nevyšel. Bartek střelou do prázdné branky dovršil hattrick. Ještě ani neutichly ovace a Kacelta překonal Urban. Konečné slovo měli ale hosté, kteří v 60. minutě bleskově využili přesilovku.

38. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Bartek (Gřegořek, P. Nedvěd), 20. Vampola (P. Nedvěd), 23. Bartek (Víšek, P. Nedvěd), 57. Bartek (Bulík, Víšek), 58. T. Urban (J. Vlach) - 33. Knotek (Červený, Mikuš), 60. Frühauf (J. Marek). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 5596.
Liberec: Melicherčík - Čakajík, Derner, Gřegořek, Výtisk, Vitásek, Čutta, Říha - P. Nedvěd, Vampola, Bulíř - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - Jass, Zacha, Dušek. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Hradec Králové: Kantor (23. Kacetl) - Jank, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Čáp - Dej, Mertl, Škoda - Švagrovský, Knotek, Červený - Švihálek, Langhammer, Rousek - Suja, J. Marek. Trenér: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: