Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 1:2 SNLitvínov přišel o domácí vítěznou šňůru, v nájezdech rozhodl Kolouch

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Vandas 0 : 1
60. Trávníček 1 : 1
65. Kolouch (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli ve 38. kole extraligy s Vítkovicemi 1:2 po samostatných nájezdech. Severočeši přišli o sérii osmi domácích vítězství v řadě, hosté počtvrté za sebou vyhráli. Skóre dramatického duelu otevřel Michael Vandas, ale domácí se v čase 59:27 dočkali vyrovnání zásluhou Michala Trávníčka. Nájezdy však rozhodl pro hosty Petr Kolouch.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva litvínovský Michal Trávníček, brankář Vítkovic Filip Šindelář a jeho spoluhráč Tomáš Pastor.

Článek

Po minutě ticha, jíž oba týmy uctily památku Karla Guta, se Litvínov vrhl na soupeře s velkou vervou. Hned ve druhé minutě měl dvě slibné příležitosti Černý, při jeho druhé střele Svačina úmyslně posunul branku a svým prohřeškem ještě umocnil nástup domácích.

Následovalo ostřelování hostující branky, v níž se Šindelář hodně zapotil. Největší příležitost měl v závěru početní výhody bek Stříteský, zblízka ale Šindeláře neprostřelil. Severočeši dále hýřili aktivitou, přibrzdilo je až vyloučení Ručinského v deváté minutě. Krátce po jeho návratu na led zahrozil Němec, brankář Francouz byl ovšem pozorný.

V končící 15. minutě se jen ztěžka zvedal z ledu Rapáč po střetu s Kolouchem, jenž obdržel menší trest, v utkání pak ale pokračoval. Do vedení pak mohl ještě před první přestávkou dostat Trávníček, jenže ani on proti Šindelářovi neuspěl.

A když už byl gólman Ostravanů překonaný, zachránila ho ve 23. minutě po Smolkově ráně tyč. Následně měl další možnost k zápisu mezi střelce Stříteský, ale Šindelář skvěle zasáhl. Litvínov zůstával i nadále aktivnějším celkem, neujaly se však ani další pokusy Šlégra, Kousalíka a Lukeše. Za hosty odpověděl Svačina, ani on bezbrankovým stavem nepohnul.

Právě Ostravané se však navzdory obrazu hry dočkali vedoucí trefy, když Šlégr na modré čáře nastřelil hráče před sebou a Vandas samostatně - ale bezchybně - zakončil ve 48. minutě přečíslení dvou na jednoho. Vyrovnání měl na holi Jánský, Šindelář však zůstával neprůstřelný.

Hostům závěr značně zkomplikoval Barinkův faul vysokou holí, za který šel v 57. minutě pykat na čtyři minuty. Velké šance měli Gerhát a Černý, ale když už to vypadalo, že se skvělý Šindelář dočká první nuly v sezoně, vyrovnal při power play domácích Trávníček.

Barinka byl jen kousek od toho, aby svůj prohřešek odčinil v poslední vteřině prodloužení, kdy prostřelil Francouze, podle videorozhodčího se tak ale stalo až po vypršení hrací doby. Nájezdy začínal Kolouch a skvěle proměnil, Trávníček, Kucsera, Lukeš, Roman a Jánský neuspěli.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Steel 1:2 po sam. náj. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 60. Trávníček (Posmyk, Ručinský) - 48. Vandas (M. Hlinka), rozhodující sam. nájezd Kolouch. Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 5051.
Litvínov: Francouz - Pavlík, Zeman, Stříteský, Šlégr, Posmyk, Kousalík - Jánský, Piroš, Ručinský - J. Černý, Gerhát, Lukeš - Martynek, Jurčík, Trávníček - Rapáč, Smolka, R. Pšurný. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, Pastor, Bail - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama