Hlavní obsah

Kladno - Brno 2:3Kometa po třech prohrách zabrala, veze tři body z Kladna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Němec 0 : 1
19. Černošek 1 : 1
22. Dočekal 1 : 2
49. Zagrapan 2 : 2
54. Svoboda 2 : 3
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Komety Brno vyhráli v 38. kole extraligy na ledě Kladna 3:2 a ukončili tak sérii tří porážek. O první výhře Komety v letošním kalendářním roce rozhodl gól Tomáše Svobody v 54. minutě. Rytíři tak prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Kladenský brankář Jan Chábera se snaží zlikvidovat akci brněnského Jana Hrušky.

Článek

V domácí sestavě se překvapivě objevil po zranění kapitán Patera. Hned na začátku měli navíc Rytíři velkou šanci dostat se do vedení při dlouhé přesilové hře pět na tři. Otevřít skóre se jim ale nepodařilo, naopak sami při následné hře pět na čtyři inkasovali. Obraně domácích ujel Němec a přesnou střelou získal pro svůj tým vedení.

V zápětí mohli vyrovnat postupně Patera, Tenkrát či Zagrapan, ale buď šly střely vedle nebo byl připraven brankář Čiliak. Středočechy následně po Svobodově střele zachránila tyč a do kabin nakonec šli přece jen spokojenější. Černošek se v 19. minutě trefil do horního růžku branky Komety a vyrovnal.

Hned na začátku druhé dvacetiminutovky ale získali hosté vedení zpět. Zohorna od bočního mantinelu našel na modré čáře najíždějícího Dočekala a ten mířil přesně. Zohorna mohl následně vybojovat pro Kometu dvoubrankové vedení, ani jednu ze svých dvou šancí ale neproměnil.

Kladno se v polovině utkání herně rozehrálo a zatlačili Kometu do defenzivy. Opět se mu ale nedařilo v produktivitě, což potvrdil i ve slibné šanci Kuchler.

Kometu mohl výhře přiblížit v úvodu třetí třetiny Hruška, svůj brejk v oslabení ale neproměnil. Kladno nadále zlobilo. Dragoun se v další slibné šanci neprosadil, ale o chvíli později se Zagrapan protáhl kolem mantinelu, obelstil Čiliaka a znovu vzkřísil kladenskou naději na zisk bodů.

Naděje však zhasla o pět minut později, kdy byl vyloučen Tenkrát. Svoboda při přesilové hře dostal hodně času, aby si připravil puk a zkušeně zavěsil. Domácím v samém závěru nepomohla na vyrovnání ani více než minutová power play.

38. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. Černošek, 49. Zagrapan (Dragoun) - 4. V. Němec, 22. Dočekal (H. Zohorna, Kuboš), 54. T. Svoboda (V. Němec). Rozhodčí: Minář, Homola - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2850.
Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, Černošek, Doudera, P. Hořava, Jankovič - Bílek, Dragoun, M. Hořava - Tenkrát, Patera, Kuchler - Rudovský, Zagrapan, Havlíček - Eberle, Lukáč, Strnad. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Brno: Čiliak - Dujsík, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Žižka, Kuboš - Š. Novotný, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa - Dočekal, H. Zohorna, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín