Hlavní obsah

Kubina: Fanoušků si vážím, ale pokutu si zaplatím sám

PRAHA

Velmi rušno bylo v posledních dnech kolem hokejového obránce Vítkovic Pavla Kubiny. Po jeho výrocích na adresu rozhodčího Boliny mu ředitel extraligy Stanislav Šulc udělil pokutu ve výši 200 tisíc korun. Navrhoval dokonce, aby hráč nebyl pozván do reprezentace, ale za Kubinu se postavil kouč Růžička. O celé kauze a náladě před mistrovstvím světa mluví Kubina v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Vaše výroky na adresu sudího Boliny vyvolaly velkou mediální kampaň. Nerušila vám koncentraci před reprezentačním srazem? Já noviny raději skoro nečetl. Cítil jsem ale dost napjatou atmosféru i tlak na sebe, přirovnal bych to k loňskému červnu, kdy jsme s Tampou uspěli ve finále Stanley cupu. Jenže to bylo v úplně jiném duchu. Celkově mě to však posílilo, je to velká zkušenost.

Neměl jste obavy, že by vám byla upřena možnost reprezentovat? Těšilo mě, že se za mou nominaci postavili trenér národního týmu i prezident svazu. Můj agent Svoboda mi říkal, že reprezentaci mu zakazovali jen poté, co emigroval. Naštěstí se uvažování řady lidí od zániku totality změnilo.

Víte o tom, že se organizuje sbírka na pokutu, jež vám udělil ředitel extraligy Šulc? Je to krásné, přesto mám pocit, že pokuta je má věc. Podporu od fanoušků chápu tak, že se mnou v některých věcech souhlasí a pokud by opravdu sbírka proběhla, šly by peníze na charitu. Dvousettisícovou pokutu zaplatím sám.

Co pro vás reprezentace znamená? Zase se na zápasy v národním výběru těším. Mám ohromnou radost, že mohu být v jednom týmu s hráči takových jmen. Reprezentovat je pro mě velikou ctí. Vejít do šatny a tam vidět český dres se svým jménem, to jsou chvíle, na které se nezapomíná.

Sledoval jste, kteří hráči se na šampionátu mají objevit? O českém týmu mám přehled, za kluky jsem se vypravil minulý týden do Kravař. Vím, že ze spoluhráčů z Tampy bude hrát za Švédy útočník Modin.

Reklama

Související témata: