Hlavní obsah

Hamrlík: Měli jsme finále určitě víc zdramatizovat

PARDUBICE

Roman Hamrlík si díky výluce v NHL znovu mohl zahrát doma nejvyšší hokejovou soutěž a sejít se v mateřském Zlínu s bratrem Martinem. Přesto, že urostlý obránce nakonec neoslavil s klubem mistrovský titul, se sezónou byl spokojený. V rozhovoru pro deník Právo Hamrlík hledal příčiny finálové porážky od Pardubic a ohlédl se za právě skončeným ročníkem extraligy.

Foto: www.newyorkislanders.com

Roman Hamrlík v dresu New York Islanders.

Článek

Ve finálové sérii jste nedokázali vyhrát ani jeden zápas, ačkoli v základní části jste Pardubice čtyřikrát porazili. To se tak projevila absence Lešky a Bonka? My jsme se tím nechtěli zabývat. Pokusili jsme se hrát s kádrem, který máme. Ti, co nastupovali místo nich, se snažili hrát, jak nejlépe uměli.

V semifinále s Vítkovicemi jste sehráli sedm zápasů, Pardubice jen pět. Cítili jste úbytek sil? Nemyslím, že jsme byli unavení. Nezvládli jsme ale zápasy na vlastním ledě a to byl důvod, proč jsme sérii prohráli. Možná jsme Pardubice doma trochu podcenili. Ty pak byly o krok napřed, nám se naopak zoufale nedařily přesilovky. Celkově byl ale soupeř lepší a titul si zaslouží.

Ve čtyřech utkáních jste vstřelili čtyři góly, rozdíl v útočné fázi byl mezi finalisty jasně patrný. Oni měli v útoku kvalitu už v základní části, ale ve finále dokázali vylepšit hlavně obranu. My měli trochu problémy s disciplínou, za vyloučení jsme pykali zbytečnými góly. Ani štěstí hlavně směrem dopředu jsme neměli. Můžeme to rozebírat detailně, ale nemám chuť se do toho moc pouštět.

Jste tedy na konec ze sezóny jen zklamaný? Já měl sen nastoupit se Zlínem a s bráchou Martinem ve finále a to se mi splnilo. Vyhrát by bylo fantastické, ale jsem rád za šanci, kterou mi Zlín dal a já si tu mohl po letech zase zahrát. Druhé místo je výborné, jen výsledek 0:4 na zápasy nám to kazí. Měli jsme to víc zdramatizovat.

Když v zámoří odstartuje NHL, bude se na právě skončený extraligový ročník hodně vzpomínat. Myslíte, že tato sezóna českému hokeji pomohla? Důležité je, že fanoušci viděli vysoký standard hry. Co třeba předváděl Jágr, který vyprodával stadióny, bylo fantastické. Celý ročník vidím jako jedno velké plus.

Reklama

Související témata: