Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 0:3Rozjeté Vítkovice vyhrály i ve Zlíně, poprvé v sezóně s nulou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Burger 0 : 1
20. Húževka 0 : 2
37. Kucsera 0 : 3
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Vítkovic zvítězili v dohrávce 34. kola Tipsport extraligy na ledě Zlína 3:0. Ostravský celek vyhrál popáté v řadě, v tomto kalendářním roce ještě nenašel přemožitele a díky šestému úspěchu za sebou na hřišti soupeře poskočil v tabulce na páté místo před Třinec. Berani naopak prodloužili šňůru domácích porážek na čtyři. Pro Vítkovice šlo o první výhru s čistým kontem v sezóně, vychytal ji Filip Šindelář.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínský útočník Petr Leška (vpravo) se snaží překonat vítkovického brankáře Filipa Šindeláře.

Článek
Fotogalerie

Před zápasem hráči i diváci uctili minutou ticha památku bývalého zlínského hokejisty Jaroslava Stuchlíka staršího, jenž zemřel dnes ráno ve věku 80 let.

První třetina nabídla oboustranně svižný hokej, jemuž kralovali brankáři. Do velké šance se ve vlastním oslabení dostal Leška, jenž se sám řítil na gólmana Šindeláře, kterého ale neprostřelil. V závěru početní výhody se Burger prokličkoval domácí obranou a ranou zblízka překonal strážce domácí branky Kašíka.

Húževka se prosadil téměř zároveň se sirénou

Zajímavá situace nastala v samotném závěru třetiny, kdy Húževka skóroval zároveň se sirénou. Rozhodčí si proto kvůli přesnému určení času, v němž gól padl, vyžádal konzultaci s videorozhodčím. Následně branku uznal a hosté tak měli k dobru už dvoubrankový náskok.

V dalším průběhu Vítkovice dobře bránily střední pásmo a Zlín se dostával do útočné třetiny jen s obtížemi. V přečíslení dva na jednoho Kubiš přihrál Sedláčkovi, jenž ale promáchl. Na opačné straně v ponechané výhodě přidal třetí gól Vítkovic Kucsera. I přes nepříznivý vývoj zápasu se domácí tlačili do útoku, ale když už se dostali ke střele, tak mířili vedle branky.

Od třetí třetiny vystřídal Kašíka ve zlínské brance Horčička. Ten sice již neinkasoval, ale jeho spoluhráči se střelecky neprosadili. Vítkovice si slibný náskok bezpečně pohlídaly a od návratu ze Spenglerova poháru v Davosu ztratily v pěti utkáních jediný z 15 bodů, které byly ve hře.

Dohrávka 34. kola hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Burger (Vandas), 20. Húževka (Vandas, Burger), 37. Kucsera (Kolouch, E. Němec). Rozhodčí: Šindler, Hradil - Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 3686.
Zlín: Kašík (41. Horčička) - Marušák, Kotvan, Zámorský, Urbanec, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Holík, F. Čech - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, P. Sedláček, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Vítkovice: Šindelář - Kovář, Barinka, Sloboda, Kudělka, M. Hruška, Pastor, Bail - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama

Související témata: