Hlavní obsah

Slavia - Liberec 5:6 SNLiberec ztratil tříbrankové vedení, přesto proti Slavii uspěl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Růžička 1 : 0
12. Gřegořek 1 : 1
14. Čutta 1 : 2
17. Bednář 2 : 2
26. Vlach 2 : 3
28. Bulík 2 : 4
31. Bartek 2 : 5
32. Tomica 3 : 5
43. Krenželok 4 : 5
45. Žejdl 5 : 5
65. Bartek (rozhodující nájezd) 5 : 6
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Liberce vyhráli v předehrávce 47. kola Tipsport extraligy na ledě Slavie 6:5 po samostatných nájezdech a posunuli se na desáté místo o bod před Litvínov. Bílí Tygři i bez svého zraněného kapitána Petra Nedvěda vedli už 5:2, ale nakonec ukončili sérii pěti porážek venku až v penaltovém rozstřelu. Rozhodl slovenský útočník Martin Bartek, který si připsal čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Liberecký útočník Martin Bartek (vpravo) překonává v samostatných nájezdech slávistického brankáře Adama Svobodu.

Článek
Fotogalerie

Úvod utkání šance nenabídl, ale v páté minutě se radovala z vedení Slavia. Liberecký gólman Melicherčík chybně rozehrál za brankou na Skokana, ten z rohu uvolnil mezi kruhy Růžičku mladšího, který prostřelil nepřipraveného brankáře Bílých Tygrů. Vyrovnat mohl v sedmé minutě osamocený Kica, ale Furch vyrazil jeho forhendovou střelu i bekhendovou dorážku.

Pražané pak nevyužili 87 sekund přesilovky pěti proti třem a sami následně v oslabení ve 12. minutě inkasovali. Kotouč se odrazil mezi kruhy k Gřegořkovi, který se trefil přesně k levé tyči. V další přesilovce našel Derner na levé kruhu Čuttu, který otočil stav. Slavia ale také v početní výhodě vyrovnala, když Kadlecovu přihrávku zužitkoval volný Bednář.

Liberec se vrátil do vedení ve 26. minutě ve vlastním oslabení. Za brankou Slavie si nerozuměl Furch s Valachem a po přihrávce Valského Vlach nadvakrát překonal vrátivšího se slávistického gólmana. Za 82 vteřin se trefil z levého kruhu při Žejdlově trestu Bulík a v polovině utkání zakončil další akci Bílých Tygrů kanonýr Bartek.

Svoboda vystřídal Furcha a vedl si znamenitě

Do branky Slavie se postavil místo Furcha Svoboda, už předtím kouč Růžička starší zamíchal i sestavou. Červenobílí se dočkali hned za 52 vteřin snížení, když Melicherčík vyrazil puk jen před sebe a ten dorazil za jeho záda Tomica. Hned za 27 sekund mohl stejný hráč podobně přidat další branku, ale fauloval jej v poslední chvíli Dušek. V přesilovce trefil Žejdl tyč a další jeho pokus zblokoval Výtisk.

Liberec mohl ještě v závěru druhé části zvýšit náskok. Po přečíslení dvou na jednoho po Vampolově přihrávce vychytal Zachu Svoboda a pak trefil Bartek po úniku tyč. To se hostům vymstilo. Ve 43. minutě nabil Bednář Krenželokovi, který prostřelil Melicherčíka mezi betony. Za dvě minuty bylo vyrovnáno, když se kotouč odrazil před odkrytou branku k Žejdlovi.

Otočit stav mohl Bednář, ale minul pravou tyč. Za hosty zahrozil Bulíř, za obratem se však nadále tlačila i Slavia a Jelínek trefil ve 49. minutě tyč. Prodloužení neodvrátil ani další Bednářův pokus či střela hostujícího Valského. V nastavení měl šanci domácí Valach, ale rozhodla až pátá série nájezdů. Hrdinou utkání se stal Bartek, který v páté sérii zařídil hostům dva body.

Předehrávka 47. kola hokejové Tipsport extraligy:
HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 5:6 po sam. nájezdech (2:2, 1:3, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. V. Růžička ml. (Skokan), 17. Bednář (Kadlec, V. Růžička ml.), 32. Tomica (P. Jelínek), 43. Krenželok (Bednář, Skokan), 45. Žejdl (Kolařík, P. Jelínek) - 12. Gřegořek (Bartek, Bulík), 14. Čutta (Derner, Bulíř), 26. J. Vlach (Valský), 28. Bulík (Bartek), 31. Bartek (Víšek), rozhodující sam. nájezd Bartek. Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 3158.
Slavia: Furch (31. A. Svoboda) - Kadlec, Holub, Valach, Kolařík, Wharton, Štich, od 30. navíc Knot - Bednář, Žejdl, Krenželok - Stránský, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - T. Doležal, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.
Liberec: Melicherčík - Čakajík, Derner, Gřegořek, Výtisk, Čutta, Vitásek - Zacha, Vampola, Bulíř - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - Jass, Dušek, Kica. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama

Související témata: