Hlavní obsah

Mistrovský pohár dostává zabrat, prý skončil v Labi

PARDUBICE

Pardubicemi se šíří zvěst: hokejistům spadl při oslavách titulu mistrovský pohár do Labe a je pořádně zničený. Fanoušci mistrovského týmu se od rána nebaví o ničem jiném. Pohár podle nich dostává pěkně zabrat. Primátor města, jemuž jej přinesli zástupci týmu ukázat v pondělí dopoledne na radnici, by už možná trofej nepoznal.

Článek

Podstavec se štítky českých mistrů v pondělí od poháru odstával, českému hokejovému grálu podle očitých svědků chyběla obě ucha. Jeden fanoušek měl o poháru ještě znepokojivější zprávu. "Dneska ráno ho lovili potápěči u mostu u Ramovky. Klukům u mostu Závodu míru vypadl u Labe z rukou a skončil až o kilometr dál," napsal na oficiálních stránkách pardubického klubu.

Mluvčí městských hasičů prohlásila, že k žádnému podobnému zásahu jejich potápěči nevyjeli. Miroslav Novotný z klubového marketingu podobné příhody poháru odmítl. "Je to nesmysl," řekl. Přiznal ale, že úplně pod kontrolou pohár nebyl. "Chvíli jsme o něj měli strach, nevěděli jsme, kde je, ale už je zase s námi," dodal mnohoznačně.

Ředitel extraligy Stanislav Šulc, který v neděli večer Pardubickým pohár do rukou svěřil, zůstává v klidu. "Včera mi psal Zbyněk Kusý zprávu na mobil, že je pohár trochu poničený. Ale prý pořád drží pohromadě, tak to snad nebude nic vážného," citoval dnes Šulce server hokej.cz.

Trofej se teď střídá v rukou jednotlivých hokejistů. Michal Mikeska s Jánem Lašákem ji vzali na triumfální jízdu po hlavní třídě. Dnes odpoledne pohár s neustále slavícími hráči, kteří jej protáhli i pozápasovým večírkem v oblíbeném klubu, putoval do restaurace hotelu Sport přilehlému k Duhové aréně. Pardubičtí jej vezmou na úterní Galavečer extraligy. To už by měl vypadat jako dřív.

Reklama

Související témata: