Hlavní obsah

Sparta ulovila gólmana Málka, z Vítkovic přichází hostovat do konce sezóny

Praha

Hokejový brankář Roman Málek opouští kádr extraligových Vítkovic a do konce sezóny bude hostovat v pražské Spartě. Šestatřicetiletý gólman, který v roce 2003 dovedl k zisku titulu Slavii a ve stejném roce startoval i na světovém šampionátu ve Finsku, bude v holešovickém celku krýt záda jedničce Tomáši Pöpperlemu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Roman Málek míří z Vítkovic hostovat do pražské Sparty.

Článek

V sezóně 2010/11 Málek pomohl Ostravanům ke stříbrným medailím, v letošním ročníku se však stal až gólmanem číslo tři, když přednost dostávali Daniel Dolejš a Filip Šindelář. I proto se vedení klubu rozhodlo pražského rodáka do konce sezóny uvolnit do Sparty.

„Romanovi se letos nedařilo podle představ. On v pozici brankářské trojky, to není přínos ani pro něj, ani pro nás. Sparta o něj projevila zájem a my jsme se i po domluvě s Romanem rozhodli jej na hostování do konce sezóny do Sparty uvolnit. V každém případě se ale sluší mu za všechno, co pro Vítkovice během tří a půl sezón udělal, poděkovat," uvedl pro oficiální stránky Vítkovic generální manažer Petr Husička.

"V momentální situaci, v jaké jsem, je to podle mě pro obě strany to nejlepší řešení. Já budu na Vítkovice a na celou tu dobu, po kterou jsem v nich hrál, vzpomínat jen v tom nejlepším," řekl pro web Vítkovic Málek s tím, že do Prahy se odstěhuje bez rodiny, která zůstane v Ostravě.

Dvojka za Pöpperlem, jenž útočí na jeho rekord

Ve Spartě bude Málek působit jako dvojka Tomáše Pöpperleho, který letos shodou okolností útočí na Málkův rekord ze sezóny 2002/03, kdy v dresu Slavie vychytal v základní části jedenáct čistých kont. Pöpperle zatím vychytal osm nul.

Málek je odchovancem pražské Slavie, ve které strávil většinu své kariéry. "Je jasné, že Sparta a Slavia se mezi sebou moc rády nemají, ale za prvé je to dlouho, co jsem ve Slavii byl a za druhé jsem profesionální hokejista, mám podepsanou profesionální smlouvu, nemám v ní klauzuli o tom, že bych musel souhlasit s trejdem," vysvětluje.

V extralize Málek působil i v Plzni, Karlových Varech a Vítkovicích, zahrál si i za ruský Magnitogorsk nebo švédské MODO. Za reprezentaci odchytal 26 duelů. V letošní sezóně odchytal za Ostravany jedenáct zápasů s úspěšností zákroků 89,52 procent.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec