Hlavní obsah

Ton i Bartek mají výbornou střelu, jejich kvality jsou srovnatelné, míní obránce Gřegořek

Josef PešoutSport.czPrávo

Po svém odchodu z pražské Sparty má hokejový obránce Petr Gřegořek za sebou už pět zápasů v dresu libereckých Bílých Tygrů v Tipsport extralize. Tým se pohybuje v tabulce na hranici pro předkolo play off a pod Ještědem věří, že právě zkušený bek a mistr světa z roku 2010 bude důležitým článkem mužstva v závěru sezóny. Gřegořek v rozhovoru pro Sport.cz porovnal i extraligové kanonýry Tona a Bartka, které v tomto ročníku poznal jako spoluhráče.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Petr Gřegořek (vlevo) se raduje se spoluhráči Martinem Bartkem a Janem Víškem (vpravo) z gólu.

Článek

Jak hodnotíte zápasy, v nichž jste už byl součástí libereckého celku?

V prvních čtyřech utkáních jsme měli bilanci dvě porážky venku a dvě vítězství doma. Proto mě potěšila úterní výhra po nájezdech na ledě pražské Slavie. Jsem rád, že jsem ke dvěma bodům přispěl i jedním gólem. Předtím jsem si připsal i asistenci proti Hradci Králové. Od toho jsem v sestavě, abych kromě defenzivy něco udělal i v ofenzivě. A když se vyhraje a ještě se mi podaří skórovat, je to třešnička na dortu.

Bral jste svoje vystoupení na Slavii prestižně kvůli tomu, že jste nedlouho předtím působil právě v konkurenčním pražském klubu?

Ani ne. Vím o rivalitě Sparty a Slavie, je to velké derby, ale já jsem jich odehrál za Spartu asi jen sedm, takže nijak výrazně jsem teď start v libereckých barvách proti Slavii nebral. Pro nás to bylo hlavně důležité utkání z pohledu zisku bodů.

Můžete tedy už aspoň trochu porovnat celky, za které jste nastoupil v této sezóně?

To jde jen těžko. Sparta je v laufu, vede extraligu o sedmnáct bodů. Vzpomínám si, že jsme třeba vyhráli i spoustu tzv. špatných zápasů. Soupeři z nás měli respekt. V Liberci zatím chyběla pohoda, ale snažíme se zapracovat na hře ve středním pásmu a na bránění po ztrátě puku.

Jako spoluhráče jste poznal na ledě sparťanského kanonýra Petra Tona a nyní hrajete v jednom dresu s libereckým ostrostřelcem Martinem Bartkem. V čem jsou jejich přednosti?

Oba mají skvělou koncovku a tudíž výbornou střelu. Jejich kvality v tomto směru jsou srovnatelné. Ostatně, Ton dal dosud devětadvacet gólů a Bartek jen o tři méně. Ton těží ze sehranosti s Jardou Hlinkou a Tomášem Rolinkem. Martin Bartek ale také získal nevídané množství kanadských bodů. Vždyť dal pět gólů v posledních dvou kolech.

Cítíte, že na vás liberecký kouč Pavel Hynek hodně spoléhá pro rozhodující fázi sezóny?

Záleží na trenérovi, jak poskládá sestavu. Hokej je kolektivní sport a nezáleží jen na jednotlivcích. Praktikujeme herní systém, do něhož musí být zapojeno všech pět hráčů v poli, co jsou v dané době na ledě.

Reklama

Související témata: