Hlavní obsah

Venera má za úkol dostat Karlovy Vary do play-off

PRAHA

Hokejisté Karlových Varů mají od úterý nového hlavního kouče. Radima Rulíka v příští extraligové sezóně vystřídá bývalý generální manažer Zlína Zdeněk Venera, jemuž budou na střídačce pomáhat Václav Baďouček a Pavel Kněžický. Venera se s vedením západočeského celku domluvil na ročním kontraktu.

Foto: Hamé Zlín

Hokejisty Karlových Varů povede Zdeněk Venera.

Článek

Redakci Sport.cz potvrdil příchod nového kouče generální manažer Energie Miroslav Vaněk. "Jednali jsme s více kandidáty, se Zdeňkem Venerou jsme se ale nejvíce shodli na věcech, na kterých nám záleží. Proto dostal pro příští sezónu naši důvěru," uvedl Vaněk.

Karlovy Vary v základní části letošního ročníku extraligy skončily na desátém místě se ztrátou pěti bodů na osmou příčku, zajišťující postup do vyřazovací části. "Nový kouč má před sebou jednoznačný cíl: dovést mužstvo poprvé v historii do play-off," poznamenal Vaněk.

Vedení Západočechů se s Venerou dohodlo na ročním kontraktu, případné prodloužení smlouvy nevylučuje. "Zatím jsme se domluvili na roční spolupráci. Na konci příští sezóny si sedneme, vyhodnotíme výsledky a uvidíme. Obě strany si nechaly pro tento případ otevřená vrátka," dodal karlovarský generální manažer.

Energii v letošní sezóně vedl jako hlavní kouč Radim Rulík, který se po skončení základní části s klubem rozloučil a upsal se Plzni.

Reklama

Související témata: