Hlavní obsah

Slavia našla centra k Bednářovi. Z Hradce přichází na hostování Langhammer

Hokejová Slavia získala posilu do svých útočných řad, když na hostování do konce sezóny přichází z Hradce Králové Jakub Langhammer. Trenér sešívaných Vladimír Růžička počítá s devětadvacetiletým forvardem do elitního útoku ke kanonýrovi Jaroslavu Bednářovi. Langhammer by měl červenobílý dres poprvé obléct už v pátečním zápase v Litvínově.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jakub Langhammer v dresu Sparty. Teď si do konce sezóny zahraje za jejího rivala, Slavii.

Článek

„Jakub je zkušený hráč. Navíc je to centr, který je dobrý na vhazování. Věřím, že nám pomůže v důležitých momentech, jako jsou přesilovky či oslabení," slibuje si Vladimír Růžička, sportovní manažer a hlavní trenér Slavie.

Langhammer v Hradci nastupoval jako centr třetí formace, ve třiatřiceti zápasech však posbíral jen šest kanadských bodů za čtyři góly a dvě asistence.  Vedení Monutfieldu souhlasilo s Langhammerovým hostováním i proto, že ve středu získalo rovněž na hostování Tomáše Pospíšila z Liberce.

„Pro uvolnění Jakuba do Slavie jsme se rozhodli na základě komunikace s trenéry. V pátek by se měl již hlásit na tréninku v Praze, my v tuto chvíli řešíme potřebnou legislativu. Věříme, že by mu tato změna mohla prospět a rád bych mu i touto cestou poděkoval za odvedenou práci pro náš klub a popřál mu především pevné zdraví a štěstí v novém působišti," uvedl generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček.

Langhammer je odchovancem Kladna, ještě v mládežnických kategoriích ale přestoupil do Sparty, ve které v sezóně 2005/06 naskočil do české nejvyšší soutěže a následně s ní vybojoval dva mistrovské tituly. V extralize ještě nastupoval za České Budějovice. V roce 2002 nechyběl u zisku bronzu z mistrovství světa hráčů do osmnácti let.

Během 380 odehraných extraligových zápasů v základní části nastřílel 80 branek a přidal 71 asistencí. V sedmdesáti duelech play off pak zaznamenal 13 gólů a tři nahrávky.

Reklama

Související témata: