Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 6:3Vítkovice v derby porazily Třinec a pošesté v řadě vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kolouch 1 : 0
6. Šedivý 2 : 0
8. Orsava 2 : 1
28. Orsava 2 : 2
36. Szturc 3 : 2
39. Roth 3 : 3
47. Húževka 4 : 3
49. Húževka 5 : 3
60. Roman 6 : 3
Záznam online reportáže

Ostrava

Vítkovičtí hokejisté zakončili třetí čtvrtinu extraligy vítězstvím 6:3 nad Třincem a připsali si už šestou výhru v řadě. Strhující moravskoslezské derby před necelými deseti tisíci diváky rozhodl v poslední třetině dvěma góly Peter Húževka. Dvě branky Jakuba Orsavy, jenž v posledních šesti zápasech šestkrát skóroval, Ocelářům k bodům nestačily a jejich šňůra pěti vítězství naopak skončila.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petr Kolouch (Vítkovice) se raduje z prvního gólu svého týmu proti Třinci.

Článek

Báječná aktuální forma obou rivalů v třetím moravskoslezském derby takřka vyprodala ČEZ Arénu, která na góly nečekala dlouho. Vítkovicím k vedení pomohl v šesté minutě trochu nejistým zákrokem gólman Hamerlík, Kolouch vyraženou střelu dopravil šťastně do sítě. Jásot ještě neutichl, když Burger na sebe v útočném pásmu natáhl tři protihráče, chytře uvolnil Šedivého, který po čtrnácti sekundách prostřelil Hamerlíka podruhé.

Domácí však z euforie brzy vrátil na zem Orsava, který v první přesilové hře utkání pomocí nechtěné teči Barinky a Svačiny snížil na 1:2. Přesto Ostravané dále udávali rytmus hry, ale další nedůslednosti v třinecké obraně potrestat nedokázali. Po gólech volaly především možnosti Vandase a Kucsery, oba však shodně pravým betonem vychytal Hamerlík.

Třinec svou pasivní roli zahodil ve druhém dějství a Šindeláře hned zkraje zasypal sprškou střel. Vítkovicím dala vydechnout přesilovka, Svačina v ní orazítkoval tyč a Huna ve stoprocentní šanci minul branku. Třinci pak znovu vdechnul život nevyužitou příležitostí Nosek, ale ve 28. minutě Orsava pohotově holí sáhl do Foltýnova pokusu od modré čáry a srovnal.

Strhující a ofenzivní bitva nemohla nebavit. Čistý hattrick sebral ve 34. minutě Orsavovi vynikající Šindelář, když reflexivně zmařil jeho ránu v přesilové hře. Růžičkovi pak v ideální palebné pozici uskočil puk a z protiútoku zaskočil Szturc Hamerlíka tahem do šibenice. Jenže hosté znovu odpověděli v početní výhodě a mohutný tlak korunoval dělovkou od modré čáry Roth.

Gól do šatny však Vítkovice nesrazil a v třetí třetině urvaly vítězství ve strhujícím utkání na svou stranu. Po Vandasově ráně do tyče se hrdinou okamžiků dvakrát stal jeho slovenský krajan Húževka: nejprve ve 47. minutě nečekaně sklepnul mezi Hamrlíkovy betony přihrávku Burgera, a přesně o dvě minuty později v přesilovce nad ležícím gólmanem skóroval popáté.

Třinec už brzy před koncem zkusil hrát v šesti, ale zápas nezdramatizoval a do prázdné brány dovezl puk dvacet vteřin před sirénou Roman. Vítkovice vyhrály devátý z posledních deseti duelů.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 6:3 (2:1, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. Kolouch (E. Němec, Kudělka), 6. Šedivý (Burger), 36. Szturc (Kucsera, Stehlík), 47. Húževka (Burger, Šedivý), 49. Húževka (Barinka, Burger), 60. Roman - 8. Orsava (Bonk), 28. Orsava (Foltýn, Bonk), 39. Roth (Martin Růžička, Bonk). Rozhodčí: Minář, Horák - Charvát, Frodl. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 9655.
Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, Stehlík, Bail - Šedivý, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Třinec: Hamerlík - Roth, Galvas, Trončinský, Linhart, D. Nosek, Krejčí, od 21. navíc Foltýn - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Rákos - Hrňa, Matuš, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.

Reklama

Související témata: