Hlavní obsah

Karlovy Vary zaskočily Kometu. O desítku se popereme, slíbil Micka

Karlovy Vary

Hokejistům Karlových Varů se v poslední době na venkovních stadiónech daří. V pátek zaskočili Kometu na jejím ledě, za vítězství 3:2 si nečekaně odvezli všechny body. Brňané padli před svými fandy už potřetí v řadě.

Foto: Petr Eret, ČTK

Radost Stanislava Balána (vpravo) a Radka Dlouhého z Karlových Varů z vítězství.

Článek

„I tak si výhry strašně považujeme. Uspět v Brně není nikdy snadné," zářil útočník Západočechů Tomáš Micka, který zajistil Varům na začátku závěrečné dvacetiminutovky vedení 2:1 a přihrávkou se podílel také na třetí brance svého mužstva. „Poslední třetina nám vyšla náramně. A důležité bylo, že nás nepoložil vedoucí gól Brna těsně před koncem první třetiny," cenil si.

Karlovarští si po zápase pustili v kabině na oslavu vítězství píseň Heleny Vondráčkové Vzhůru k výškám. „I my chceme samozřejmě stoupat tabulkou výš. Šance na předkolo play off stále žije. O desítku se popereme ze všech sil," slíbil Micka.

Skvělá nálada v karlovarské šatně ostře kontrastovala s tichem v brněnské kabině. „Bohužel se momentálně trápíme. Dostat se z toho můžeme jen tvrdou prací," mínil zklamaný obránce Komety Tomáš Žižka. „Vary výborně bránily, moc nám toho nedovolily. Jsme teď v komplikované situaci. Máme pár marodů a někteří další hráči se pro změnu po zranění do sestavy vracejí a nejsou ještě v optimální kondici," narážel na absence zkušených útočníků Čermáka s Pivkem i na start J. Svobody a Koreise po delší pauze.

Pískot fanoušků hráčům Brna nepomůže

Na třetí domácí porážku v řadě reagovali fanoušci Komety mohutným pískotem. „Tak to v Brně chodí. Tlak na hráče je tady enormní. Lidi mají samozřejmě právo si zapískat, ale moc nám tím nepomáhají," tvrdil Žižka.

Kouč Komety Vladimír Kýhos se domníval, že soupeř udělal pro vítězství víc. „My jsme se aspoň o bod připravili dvěma chybami. „Za stavu 1:1 si gólman Čiliak nepohlídal Mickovo nahození puku před branku a při třetí trefě hostů jsme doplatili na nedorozumění Čiliaka s Hanzlíkem," mrzelo Kýhose. „V neděli musíme udělat v Pardubicích všechno pro to, abychom si ztracené body přivezli zpátky," hleděl už raději dopředu.

Karlovarský asistent Jaromír Kverka uznal, že gól jeho celku na 2:1 byl šťastný. „Když jsme pak za stavu 3:1 pro nás přežili dlouhé oslabení ve třech proti pěti, měli jsme vyhráno. Kluci makali na doraz, tři body jsme získali zaslouženě," byl přesvědčený.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín