Hlavní obsah

Pardubice posilují útok o dva hokejisty z Ruska

Pardubice

Hokejisty extraligových Pardubic posílí dvojice ruských útočníků. Východočeši angažovali do konce sezóny Jevgenije Mozera a Valentina Pjanova, kteří doposud působili v Avangardu Omsk. Ani jeden z nich nepatřil mezi hráče základního kádru, oba si však připsali starty v Kontinentální lize.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubičtí hokejisté - ilustrační foto.

Článek

„Oba hráči přicházejí na doporučení současného kouče Omsku Miloše Říhy s cílem zkvalitnit náš útok," uvedl generální manažer Pardubic Ondřej Šebek v oficiální tiskové zprávě.

Mozer i Pjanov jsou již v Pardubicích a trénují s týmem, Mozer by měl poprvé nastoupit dnes proti Kometě Brno. „Oba potřebují zápasové vytížení, které by měli získat v Pardubicích. Miloš Říha nám na oba hráče poskytl velmi pozitivní reference. Věřím, že oba budou platnými posilami pro náš tým v závěru této sezóny," řekl Šebek.

Dvaadvacetiletý Pjanov odehrál v této sezóně za Omsk v KHL 20 zápasů, ve kterých jednou skóroval. O dva roky mladší Mozer, bývalý juniorský reprezentant, odehrál v KHL v současném ročníku 18 utkání se stejnou bilancí jako Pjanov.

Reklama

Související témata: