Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic získali Kropáče, Pišteka a Kuboše

Vítkovice mají tři nové posily pro další hokejovou sezónu. Kádr neúspěšného semifinalisty rozšíří bývalý obránce Vsetína a ruského Permu Petr Kuboš, který letošní ročník dohrál ve Znojmě, a dvojice slovenských útočníků Radoslav Kropáč (České Budějovice) a Lubomír Pištek (Pardubice). Dohoda mezi hráči a klubem je uzavřena, trojice nových tváří bude od 1. května patřit Vítkovicím.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Radoslav Kropáč ještě v barvách Liberce - archivní foto.

Článek

Napevno v mužstvu zakotvil i útočník Radek Procházka, který v něm v závěru sezóny hostoval z prvoligové Sarezy Ostrava. "Rozjednaných máme hodně věcí, tyhle čtyři jsou však už definitivní," řekl prezident klubu František Černík.

Vítkovice touží okysličit tým i mladou krví nastupující generace. Ze zámoří se proto k návratu do mateřského klubu snaží přemluvit dvojici odchovanců a držitelů bronzových medailí z letošního mistrovství světa dvacítek obránce Michala Gulašiho (Lethbridge Hurricanes) a Romana Poláka (Kootenay Ice).

"Samozřejmě bude hodně záležet na tom, jak se vyvine situace s NHL. Momentálně nikdo nic neví. Ale od obou hráčů máme předběžný příslib," podotkl Černík.

Po prodloužení smluv s trenérským duem Vladimír Vůjtek, Miloš Holaň začne redukce vítkovického kádru. Několika hráčům končí smlouvy. "Do konce měsíce chceme mít jasno, kdo skončí. Vyřešili jsme otázku trenérů a teď se můžeme společně začít věnovat této otázce," řekl Černík.

Letní přípravu by v druhém květnovém týdnu už měl zahájit tým bez hráčů, s kterými se do budoucna nepočítá.

Reklama

Související témata: