Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 2:3 SNVítkovice po šesti výhrách v řadě podlehly v nájezdech Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Indrák 0 : 1
14. Pletka 0 : 2
15. Svačina 1 : 2
31. Kolouch 2 : 2
65. Straka (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Vítězná série hokejistů Vítkovic skončila proti Plzni, která v duelu 40. kola extraligy na ostravském ledě vyhrála 3:2 po samostatných nájezdech. Jediným střelcem v rozstřelu byl Martin Straka a rozhodl tak už o osmé výhře Indiánů proti Ostravanům v řadě. Domácí v řádném čase dotáhli dvougólovou ztrátu, ale nakonec padli v nájezdech. Vítkovice alespoň posedmé za sebou dokázaly zabodovat.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost hráčů Plzně.

Článek

Výhrami namlsané Vítkovice začaly i proti Plzni zhurta a Mensator už ve druhé minutě bravurně lapačkou zneškodnil sólový nájezd Svačiny, který využil hostujícího zaváhání ve středním pásmu. Plzeňský gólman se v úvodním tlaku soupeře rozchytal. Szturc ho v šesté minutě neúspěšně zkoušel nachytat střelou z vhazování, ale Mensator skvěle vytěsnil i následnou Vandasovu dorážku.

Skóre zápasu nakonec otevřeli Západočeši. Burger se Stehlíkem si nedůsledně přehazovali puk ve vlastním obranném pásmu tak dlouho, až jim ho vypíchl Indrák a bekhendovým blafákem nedal zblízka Šindelářovi šanci. Role se obrátily a Plzeň herně povyrostla. Její vedení mohl dvakrát navýšit Kašpařík, ale obě stoprocentní možnosti mu zlikvidoval Šindelář. Teprve třetí velká šance Indiánů znamenala gól: v přesilovce dorazil ránu Slováka do sítě Pletka.

Vítkovice ale brzy znovu postavil na nohy Svačina. Hosté zase zaspali ve středním pásmu a domácí útočník už podruhé sólo na gólmana střelou nad lapačku proměnil. Ostravané pak měli více ze hry, ale jejich aktivita začala plodit příležitosti až ve druhé polovině zápasu po vyrovnávací trefě Koloucha, který i přes fantastický Mensatorův zákrok holí doťukl Němcovu zblokovanou střelu do prázdné brány.

Plzeň brzdila vítkovickou vitalitu a pohyb fauly, ale Mensator se překonával. Se štěstím kryl po brejku Svačinovu ránu a pohotový semafor vystřelil proti dalšímu gólovému pokusu Koloucha. Nejhorší měli hosté za sebou, závěr už byl z obou stran nejopatrnější. Přesto mohl v 53. minutě po krásném sólu rozhodnout domácí Szturc, ale trefil jen horní tyč. Indiáni zase před koncem normální doby měli dvě přesilovky těsně po sobě, ale Šindeláře v nich pořádně neohrozili.

V prodloužení byli daleko blíž ke druhému bodu Plzeňští, jenomže promarnili několik pološancí a stoprocentní příležitost Vlasákem, který z brankoviště ležérně zamířil jen do konstrukce odkryté obrány. Nájezdy rozhodl forhendovou kličkou ve druhé sérii Straka.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Škoda Plzeň 2:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Svačina (Šedivý, Sloboda), 31. Kolouch (Kucsera, E. Němec) - 7. Indrák, 14. Pletka (Slovák, Duda), rozhodující sam. nájezd Martin Straka. Rozhodčí: Polák, Čech - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 7379.
Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, Stehlík, Bail - Šedivý, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Valčák, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Plzeň: Mensator - J. Jeřábek, Moravčík, Marcel, Slovák, Boháč, Mozík - Kratěna, Lev, Martin Straka - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Schleiss - M. Dvořák, T. Sýkora, Pitule - na nájezdy navíc J. Sýkora. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: