Hlavní obsah

Chomutov - Karlovy Vary 1:2Chomutov podlehl Karlovým Varům a na výhru čeká už třináct zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Pohl 0 : 1
28. Zaťovič 0 : 2
53. Kubinčák 1 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté posledního Chomutova prohráli ve 40. kole extraligy s Karlovými Vary 1:2 a připsali si už třináctou porážku za sebou. Piráti tak ztrácejí na třinácté Kladno stále 18 bodů a na dvanácté Karlovy Vary dokonce 32 bodů. Energie vyhrála pátý z posledních šesti zápasů a drží se jen dva body za desítkou pro play off.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Útočník Karlových Varů Petr Pohl střílí už po sedmnácti vteřinách zápasu gól, v brance Chomutova Martin Růžička.

Článek

Hosté se ujali vedení už v 17. vteřině utkání. Balán získal kotouč napadáním v útočné třetině a osamocený Pohl s přehledem překonal Růžičku. Zvýšit mohl Zaťovič, který se dostal do samostatného úniku, ale s jeho blafákem si chomutovský brankář poradil.

Domácí dostali do hry přesilové hry. V té první ale chomutovský obránce Malec orazítkoval jen horní tyč, v druhé nestačil Bomersback zpracovat přihrávku Davida Hrušky před poloprázdnou brankou.

Ve druhé třetině byli aktivnější domácí hokejisté, ale jedinou branku vstřelily Karlovy Vary v přesilové hře. Po kombinaci se prosadil u levé tyčky Zaťovič, který zakončoval po Pohlově přihrávce. Chomutov opět předvedl ve druhé třetině střeleckou nemohoucnost, když ani z vyložených příležitostí nedokázali dostat puk do branky. Šance měli Kůs, Straka i David Hruška, ale Závorka byl na místě.

V závěrečné části hry očekávaný tlak Chomutova nepřišel, naopak do šancí se dostávaly Karlovy Vary. Nejdříve v rychlém protiútoku Pohl těsně minul Růžičkovu branku, vzápětí také Micka a Radim Hruška. Utkání zdramatizoval necelých devět minut před koncem Kubinčák, který tečoval nahození Pulpána od modré čáry. Hosté si ale další cenné body pohlídali.

40. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 53. Kubinčák (Pulpán, Šagát) - 1. Pohl (Balán), 28. Zaťovič (Pohl, Rýgl). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:7, navíc Malec (Chomutov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4299.
Chomutov: Martin Růžička - J. Mrázek, Malec, Lojek, Pulpán, Havel, Krstev, Bartejs - Šagát, J. Straka, Hřebejk - D. Hruška, Bartečko, Bomersback - O. Kaše, Sikora, Kampf - Račuk, Kůs, Kubinčák. Trenéři: Beck, Martínek, R. Kaše.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Šmach, J. Drtina, Dresler, Gulaši, Schusser - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, R. Dlouhý - Zucker, Kverka ml., Kytnár - Tomeček, R. Hruška, Micka. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.

Reklama