Hlavní obsah

Hradec Králové - Sparta 3:2 SNKudrna zařídil výhru Hradce nad Spartou po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Klimek 0 : 1
27. Vydarený 1 : 1
50. Kumstát 1 : 2
52. Dej 2 : 2
65. Kudrna (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté druhého Hradce Králové zvítězili ve 40. kole extraligy nad vedoucí Spartou 3:2 po samostatných nájezdech. Zápas rozhodl v rozstřelu útočník Jaroslav Kudrna. Pražané si ale drží v čele tabulky bezpečný náskok 16 bodů.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové oslavují Vydareného gól proti Spartě.

Článek

Do hradecké brány se stejně jako při páteční výhře s Plzní postavil Kacetl, k nominaci mu pomohla vychytaná nula v zápase s úřadujícím mistrem. A rovněž proti Spartě, suverénovi extraligy, začal perfektně. V prvních dvou minutách vychytal dvě velké šance hostů, vytáhl se především proti mladíkovi Simonovi.

Sparta, která nastoupila bez zraněného kapitána Rolinka, jehož poslala na marodku bolavá třísla, začala duel velkým náporem, ve kterém vydržela prakticky celou první třetinu. Největší favorit soutěže se však prosadil pouze jednou, ve 12. minutě zužitkoval přesilovku Klimek. Kacetla překonal dorážkou Hlinkovy střely od modré čáry. "Celou první třetinu jsme špatně bruslili," našel důvod hradeckého tápání útočník Rastislav Dej.

Druhá část vypadala úplně jinak. Hra se vyrovnala, Hradci navíc opět pomohl výborný Kacetl, jenž chytil Kumstátovu střelu ze vzduchu. A k tomu se domácím vydařila disciplína, v níž jsou nejlepší v celé lize. Proměnili přesilovku. Ve 27. minutě po trestech pro Kubáta a Klimka dostali možnost minutu a půl dlouhé převahy pět na tři.

Využili ji už po devíti sekundách, tvrdou ranou se trefil zadák Vydarený. Na gólu se druhou asistencí podílel i Kudrna. Zkušený útočník si tak do statistik zapsal 500. extraligový bod v kariéře. "Hlavně jsme zlepšili pohyb, jinak by to bylo se Spartou těžké," hodnotil René Vydarený.

Třetí třetina byla strhující, domácí se favoritovi vyrovnali v důrazu. Přesto se Pražané dostali podruhé do vedení. V 50. minutě skóroval Kumstát, puk se k němu odrazil od rozhodčího. Pro střelce to byla šťastná chvilka, po níž přišly další šance prvního mužstva tabulky. Kacetl však vyřešil dva ostré závary, znovu si na něj nepřišel ve vyložené pozici Simon.

A domácí dostali příležitost odpovědět. Znovu se zaskvěli v přesilovce, v níž vyrovnal Dej. Gólman Pöpperle neměl puk pod kontrolou a útočník jej dorazil do brány. Tři body za výhru v základní hrací době mohly brát oba týmy, Pöpperle však vychytal šance domácího Šimánka i Pospíšila, hostující bek Sičák zase minul po perfektní kombinaci prázdnou bránu.

V prodloužení měl největší šanci sparťan Buchtele, Kacetl však jeho tvrdou ránu lapil. Sparta nevyužila ani patnáctivteřinovou přesilovku na závěr. Samostatné nájezdy ovládl domácí gólman Kacetl, kterého nepřekonal Buchtele, Pilař ani Forman. Rozhodující penaltu pak zvládl ve druhé sérii Kudrna. Pöpperleho pokořil šikovným bekhendem.

40. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Vydarený (Frühauf, Kudrna), 52. Dej (Mikuš), rozhodující sam. nájezd Kudrna - 12. Klimek (J. Hlinka, Polášek), 50. Kumstát. Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 5323.
Hradec Králové: Kacetl - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Marha, L. Květoň - Pospíšil, Knotek, Škoda - Švihálek, Červený, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Sparta: Pöpperle - Pilař, Polášek, Sičák, Švrček, Hrbas, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, T. Rachůnek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Simon, I. Rachůnek - Bahenský, Přibyl, Forman - od 15. navíc D. Kočí. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: