Hlavní obsah

Povedly se nám výborné góly v oslabení, těšilo třineckého kouče Kalouse

Liberec

Až do čtvrtého vzájemného zápasu s Libercem musel čekat třinecký hokejový trenér Jiří Kalous na bodový zisk Ocelářů proti klubu, v němž v nedávné minulosti působil nepřetržitě tři sezóny. Není proto divu, že po vítězství 6:2 mohl mít pozitivní poznatky. A v rozhovoru pro Sport.cz. si Kalous pochvaloval i novou posilu Trončinského a vysvětlil aktuální obsazení na trenérské lavičce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Daniel Rákos z Třince dává gólmanovi Liberce Marku Schwarzovi čtvrtý gól.

Článek

Výhra o čtyři góly vypadá jednoznačně. Co za ní stojí?

Zápas jsme měli dobře rozehraný a nakonec i úspěšně odehraný (mírný úsměv). Po vedení 2:0 nás sice Liberec zmáčknul a dotáhl na 2:2. Chvílemi se zdálo, že z toho může být větší drama, ale povedly se nám výborné góly v oslabení během třinácti vteřin. To byl nečekaný zvrat. A když jsme odskočili na dostatečný rozdíl, domácí se museli tlačit dopředu. Takový vývoj nám hrál do karet a zápas jsme si ohlídali.

Jak hodnotíte hráčskou obměnu v obranných řadách?

Zatím se nám daří, i když časté změny za pochodu bývají někdy složitým úkolem. Nicméně po odchodu Pepy Hrabala do Novosibirsku se Třinci povedla rychlá náhrada v podobě Marka Trončinského. Tím, že nepokračoval ve Slovanu Bratislava, se naskytla  šance získat ho do našeho kádru. Velkou posilou je i David Nosek z Komety Brno, jenž přišel v době odchodu Martina Lojka do Chomutova. Myslím, že jsme obranu posílili.

Rozhodl při angažování Trončinského i fakt, že jste ho vedl dva roky v Liberci?

Vzpomínám si na vzájemnou spolupráci. Marka samozřejmě dobře znám, a když jsem se dozvěděl o naději přivést ho do Třince, vyvinuli jsme aktivitu a šli takříkajíc do toho, abychom ho získali. Je to výborný a kvalitní bek. Nebylo pro něj problémem naskočit hned do extraligy, byť skoro dva roky působil v KHL.

Na střídačce Třince chyběl jeden z trenérů Pavel Marek.

Zdravotní stav mu nedovolil působit se mnou na lavičce ani v tréninku, proto jsme zvolili variantu, že asistentem bude dosavadní hráč a protřelý útočník Venca Varaďa. Jsem rád, že mi pomáhá. Na místo asistenta se mohl přesunout i proto, že jsme do útoku získali Vojtu Poláka, a tím se naskytla možnost k Varaďovu zapojení do trenérské práce.

Reklama

Související témata: