Hlavní obsah

Nechci propadat skepsi a snažím se být pozitivní, řekl Schwarz po smolném návratu do liberecké branky

Liberec

Po delší době odchytal liberecký hokejový brankář Marek Schwarz celý zápas v extralize, ale štěstí mu moc nepřálo. Inkasoval šest gólů od Ocelářů z Třince a musel společně se spoluhráči přijmout krutou porážku 2:6. „Ale nechci propadat skepsi a snažím se být pozitivní,“ řekl gólman Bílých Tygrů. Velký význam přikládá dalším bojům týmu o elitní desítku v tabulce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Daniel Rákos z Třince dává gólmanovi Liberce Marku Schwarzovi čtvrtý gól.

Článek

„Na jednu stranu jsem rád, že jsem dostal šanci od začátku utkání. Čekal jsem na ni asi od 5. prosince. Ale představoval jsem si lepší výsledek, měl jsem hodně smůly," uznal zkušený brankář, jenž v době vlastní extraligové nečinnosti většinou jen vysedával na střídačce jako náhradník Marcela Melicherčíka a zároveň podle termínových možností pomáhal prvoligovým Benátkám nad Jizerou.

„Uvidím, jak moje působení bude pokračovat. Snažil jsem se proti Třinci udělat maximum, ale bohužel mi to tam napadalo. Veselý jsem z toho nebyl. Věřil jsem, že se ubráníme výrazné početní převaze soupeře na konci druhé třetiny. Pak jsme ale po třetí brance dostali dva rychlé góly při třineckém oslabení. Nájezd jsem vypíchl, hosté však dotlačili puk do sítě. A pak jeli proti mně sami dva protihráči, což je těžká situace," líčil Schwarz.

Liberečtí předtím třikrát vyhráli a přerušili sérii pěti porážek venku. Proti Třinci jim však skončila šňůra šesti vítězství na domácím ledě. „Samozřejmě je pro nás stěžejní boj o elitní desítku v tabulce. Pořád se v ní těsně držíme, ale teď jsme si bodovou ztrátou trošku pohoršili, protože rozdíly jsou minimální. Ale pořád věřím, že mužstvo má sílu a že jsme schopni uhrát předkolo play-off," zamyslel se brankář.

V závěru týdne přijdou další prověrky. V pátek hrají liberečtí Bílí Tygři na ledě mistrovské Plzně a v neděli hostí přímého konkurenta o desítku HC Litvínov.

Reklama

Související témata: