Hlavní obsah

Tři góly v Ostravě řešilo video, Kladnu vadilo uznání třetí trefy

Ostrava

U tří ze sedmi gólů úterní extraligové předehrávky mezi hokejisty Vítkovic a Kladna měl poslední slovo videorozhodčí. K nelibosti Rytířů uznal i gól Jiřího Burgera, který jím v úvodu druhé části otočil skóre na 2:1 ve prospěch domácích. Vítkovice nakonec Středočechy přehrály 5:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hlavní rozhodčí Antonín Jeřábek (vzadu) a René Hradil se domlouvají s videorozhodčím, zda platil první gól Kladna.

Článek
Fotogalerie

Všechny tři úvodní branky musel z opakovaných záběrů od svého monitoru rozřešit sudí u videa. Jak gól kladenského Lukáče, který puk dostal za brankovou čáru bruslí, Slobodův vyrovnávací zásah, při němž hosté reklamovali nedovolenou přítomnost protihráče ve svém brankovišti, tak i Burgerovu branku na 2:1.

Vítkovický kapitán dohrál při signalizovaném vyloučení akci faulovaného Húževky a doklepl puk za Cháberu. Kladno však bylo přesvědčeno, že až po hvizdu rozhodčího.

"Vůbec mě nenapadlo, že se rozhodčí půjde koukat na video. Uznali to a musíme to skousnout. Byli jsme překvapení, ale nesmíme se k tomu vyjadřovat a nechci to proto komentovat. Gól byl důležitý, ale ať posoudí jiní, jestli byl, nebo ne," řekl kladenský kapitán Pavel Patera.

Burger posílal sudí k videu

Jeho vítkovický protějšek přiznal, že na rozhodčí naléhal, aby se o situaci šli přesvědčit k videu. Nejdříve se zdálo, že se chystají spíše vylučovat a gól neuznají. "Asi jsem je přesvědčil," usmál se Burger. "Já sám nevím, jestli to bylo před nebo po odpískání. Byl jsem zažraný do hry, bouchnul jsem do toho a byl jsem překvapený, že pak rozhodčí rozpažili," dodal.

Kladenský trenér Jan Neliba se však přikláněl k verzi, že písknutí zaznělo ještě před Burgerovou střelou. "Rozhodčí nám pak řekli, že to bylo s pískáním. Vadilo nám to, ale respektovali jsme to," řekl Neliba.

Burger si nevzpomíná, že by během jednoho zápasu o třech gólech rozhodoval sudí u videa. "Když jsou složité situace, proč to nevyužít. Ale nepamatuju si, kolik videí bylo v jednom utkání," řekl Burger.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články