Hlavní obsah

Plzeň se dotáhla na druhý Hradec, Litvínov přeskočil Pardubice

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Plzně zvítězili ve 41. kole Tipsport extraligy nad Libercem 5:3 a bodově se dotáhli na druhý Hradec Králové. Východočeši totiž ztratili po výsledku 0:3 všechny body v Třinci. Litvínov na domácím ledě zdolal Pardubice 2:1 a přeskočil je v tabulce. Blíže k vysněnému desátému místu se neposunuly Karlovy Vary, které podlehly rozjetým Vítkovicím 2:3. Důležité vítězství v boji o elitní šestku si připsala Kometa, která porazila Slavii 4:3 po nájezdech. Zlín uspěl v Kladně 2:0 a Sparta si smlsla na posledním Chomutovu 9:0.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu, vpravo je útočník Radek Duda.

Článek
Fotogalerie

Liberec sice z dvou předchozích venkovních zápasů vybojoval dvě výhry, z Plzně si ale Bílí Tygři neodvezli ani jeden bod. Domácí Indiáni vedli už v 10. minutě po dvou přesilovkových brankách 2:0, na začátku druhé části navíc proměnil samostatný nájezd Pletka a po dvou třetinách vedli domácí 4:2. Liberci vykřesal naději na body Vampola, ale minutu před koncem rozhodl druhou brankou v utkání Pletka. Plzeň před domácími diváky zvítězila už podvanácté v řadě.

Třinec pokračuje ve výborných výkonech. Už sedmé vítězství z posledních osmi zápasů si připsal proti neoblíbenému Hradci Králové. Oceláři přitom Východočechy v sezóně ještě ani jednou nezdolali. Premiérové vítězství vystřílel Třineckým Polanský, který zařídil všechny tři góly a připsal si tak hattrick.

Pardubicím se v Litvínově nedaří. Ani v důležitém utkání dvou týmů pohybujících se na hraně předkola play off se Východočechům nepodařilo na severu Čech uspět. Skóre otevřel v první části Martynek, druhý gól přidal Lukeš. V závěru druhé třetiny navíc hosté přišli o Ďalogu, kterého sestřelil Trávníček. Ve třetím dějství sice v přesilové hře snížil Kočí, další gól se však Pardubicím vstřelit nepodařilo. Východočeši tak v Litvínově nezvítězili poosmé za sebou.

Vítkovice znovu uspěly, tentokrát proti Varům

Vítkovice po návratu ze Spenglerova poháru neustávají ve vynikajících výkonech. Ostravané si tentokrát vyšlápli na v poslední době výborně hrající Karlovy Vary. Hosté zvítězili díky třem brankám, které vstřelili mezi 25. a 30. minutou. Vítkovice po vítězství 3:2 bodovaly podeváté v řadě.

Kometě Brno se proti Slavii nedaří, Pražané slavili vítězství ve čtyřech předchozích vzájemných zápasech. Tentokrát ale Brňané začali mnohem lépe. Po brankách Jakuba a Tomáše Svobody vedli domácí po dvou třetinách 2:0. Sešívaní ale na začátku třetí třetiny bleskově srovnali. Kometu sice poslal do vedení Kanaďan Miller, který hrál v dresu Brna premiérový duel. Pražané si ale vynutili prodloužení, když se tři minuty před koncem prosadil Tomica. Duel doputoval do samostatných nájezdů, v nichž jako jediný uspěl domácí Němec.

Sparta deklasovala poslední Chomutov

Bez nejmenších potíží si hokejisté Sparty připsali další vítězství. Lídr tabulky si smlsnul na Chomutovu, kterému nastřílel devět gólů a ani jednou neinkasoval. Brankář Pöpperle vychytal devátou nulu. Piráti naposledy zvítězili 1. prosince.

Zatímco Kladno už má jen teoretickou šanci na postup do předkola, Zlín touží po umístění do 6. místa. V první třetině otevřel skóre zápasu Valenta, na začátku druhé části přidal další branku v přesilovky Čajánek. Kladno nezískalo potřetí v řadě ani bod.

Hokejová Tipsport extraliga, 41. kolo:
Třinec - Hradec Králové 3:0
Branky: 34. Polanský, 53. Polanský, 60. Polanský.
Plzeň - Liberec 5:3
Branky: 6. Vlasák, 10. Kratěna, 22. Pletka z tr. stříl., 32. Duda, 59. Pletka - 19. Bartek, 32. Filippi, 47. Vampola.
Litvínov - Pardubice 2:1
Branky: 16. Martynek, 31. Lukeš - 48. Kočí.
Karlovy Vary - Vítkovice 2:3
Branky: 40. Micka, 60. Zaťovič - 25. Hlinka, 29. Stehlík, 30. Šedivý.
Kladno - Zlín 0:2
Branky: 12. Valenta, 25. Čajánek.
Brno - Slavia 4:3 po sam. náj.
Branky: 6. T. Svoboda, 31. J. Svoboda, 47. Miler, roz. náj. Němec - 41. Skokan, 44. Sklenář, 57. Tomica.
Sparta - Chomutov 9:0on-line
Branky: 7. Kumstát, 11. Přibyl, 14. Ton, 25. Pilař, 27. Rolinek, 29. T. Rachůnek, 38. Buchtele, 46. Polášek, 52. Kumstát.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec