Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 2:1Litvínov zdolal Pardubice a poskočil na deváté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Martynek 1 : 0
31. Lukeš 2 : 0
48. Kočí 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili ve 41. kole extraligy Pardubice 2:1 a bodovali doma pojedenácté za sebou, z toho podesáté vyhráli. Verva se tak vrátila do desítky pro play off a je devátá. Naopak Východočeši si připsali už pátou porážku s posledních šesti zápasů a klesli na desáté místo tabulky. Rozhodl gól Františka Lukeše.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovský útočník Rostislav Martynek se raduje z gólu proti Pardubicím.

Článek

Domácí do zápasu vlétli pěkně zostra, v úvodních třech minutách Hudáčka zaměstnali Stříteský, Martynek, Jurčík a Ručinský. Východočeši, kteří mohli za bezbrankový stav děkovat jen svému slovenskému brankáři, se otřepali až po pěti minutách, kdy se do náznaku šance dostávali Radil s Noskem, ale zůstalo jen u nesmělého pokusu.

Pardubičtí se do soupeřovy třetiny nastěhovali na delší dobu až při vyloučení Ručinského, ale Francouze ohrožovali pouze z uctivé vzdálenosti. Přesilovka jim ale pomohla aspoň na chvíli otupit drtivý litvínovský nápor, při kterém o sobě stále častěji dával vědět uzdravený kanonýr Hübl. Ovšem žádný z jeho pokusů se neujal.

I závěr úvodní dvacetiminutovky totiž patřil s vervou nejen na dresech hrajícím domácím. Trávníček ve 13. minutě špatné střídání Východočechů ještě nepotrestal, ale o tři minuty později byl u úvodního gólu zápasu. Hudáček jeho střelu jen vyrazil a puk za dezorientovaného brankáře Pardubic pohotově vrátil Martynek. Stejný hráč mohl ještě do první přestávky zvýšit, ale tentokrát měl navrch muž s maskou.

V prostřední části hry domácí zvolnili, hra se opticky vyrovnala, ale do vážnějších šancí se hosté nedostávali ani při početních výhodách. Naopak Severočeši dokázali vyloučení Ďalogy potrestat, i když Lukešovu dorážku bruslí musel posvětit až rozhodčí u videa. Pardubický bek se stal smutným hrdinou i v závěru třetiny, když po tvrdém hitu Trávníčka zůstal ležet na ledě a do kabiny se dostal jen za pomoci spoluhráčů s masérem.

Východočeši zranění svého spoluhráče nepotrestali. O zdramatizování utkání se postarali až ve 48. minutě, kdy se při druhém vyloučení Ručinského v zápase trefil od modré čáry obránce Kočí. Vzápětí měl pojistku na hokejce domácí Černý, před kterým se nečekaně otevřel prostor, ovšem se střelou se ukvapil a netrefil branku.

Hostům se naskytla příležitost vynutit si prodloužení při trestu Hübla, ovšem přesilovku naprosto nezvládli a odjeli tak ze stadionu Ivana Hlinky v Litvínově s prázdnou. Naopak v 59. minutě mohli ještě inkasovat, ale Hübl svůj únik neproměnil.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Martynek (Trávníček, Gula), 31. Lukeš (Pavlík, Šlégr) - 48. V. Kočí (Píša, Cetkovský). Rozhodčí: Hradil, Minář - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 5086.
Litvínov: Francouz - Pavlík, Šlégr, Stříteský, Chaloupka, Posmyk, Gula - Jánský, Hübl, Ručinský - J. Černý, Skuhravý, Lukeš - Martynek, Piroš, Trávníček - Majdan, Jurčík, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Pardubice: Hudáček - Píša, V. Kočí, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Cetkovský, Somík - Radil, T. Nosek, Pjanov - Kolář, T. Zohorna, Tybor - Číp, Moučka, Mozer. Trenéři: Venera a Říha ml.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice