Hlavní obsah

Brno - Slavia 4:3 SNKometa zlomila slávistické prokletí, Pražany zdolala poprvé v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Svoboda 1 : 0
31. J. Svoboda 2 : 0
41. Skokan 2 : 1
44. Sklenář 2 : 2
47. Miller 3 : 2
57. Tomica 3 : 3
65. Němec (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili ve 41. kole extraligy Slavii Praha po samostatných nájezdech 4:3 a ukončili sérii tří domácích nezdarů v novém roce. Rozhodující nájezd proměnil Vojtěch Němec. Slavii se podařilo utkání zdramatizovat třemi góly v závěrečné třetině. Brňané výhrou zlomili komplex "Slavia" v této sezóně - s Pražany prohráli všechny tři předcházející vzájemné duely a vstřelili v nich brankáři Dominiku Furchovi pouze jedinou branku.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Hokejisté Komety Brno se radují z gólu v utkání se Slavií.

Článek

V sestavě Komety se nově objevil kanadský obránce Miller, který hrál na střídavý start v prvoligové Třebíči. Extraligovou premiéru nastartoval slibně, už v šesté minutě si připsal druhou asistenci při vedoucí brance Brna, kterou zaznamenal bekhendovou střelou bývalý slavistický útočník Tomáš Svoboda.

O necelé dvě minuty potvrdil Miller i pověst bitkaře. Slavistický bek Štich srazil na mantinel domácího útočníka Wasserbauera, Miller okamžitě přijel svého spoluhráče pomstít, jeho pěstní bitka se Štichem ovšem neměla vítěze. Oba aktéři strávili zbytek první třetiny na trestné lavici.

Aktivněji hrající Brňané mnohem častěji zaměstnávali brankáře Furcha. Pod tlakem hrající Slavia, která postrádala svého nejproduktivnějšího obránce Valacha, se dostávala pouze k ojedinělým protiútokům. Brankáře Trvaje ale v úvodních dvou třetinách vážněji neohrozila.

Pražanům vyšel vstup do třetí třetiny

Slavia, která načala sérii sedmi zápasů po sobě na soupeřových kluzištích, se ve druhé třetině na chvíli probrala a srovnala krok. Ovšem o případný zvrat se připravila herní nekázní. Po zbytečných faulech nabídli hosté soupeři výhodu přesilových her. Ve 31. minutě Brňané početní převahu se štěstím využili. Přihrávku Jakuba Svobody si obránce Kadlec srazil za záda překvapeného brankáře Furcha.

Slavia vyšel dokonale vstup do závěrečné třetiny. Už po 43 sekundách po Bednářově přihrávce vstřelil Sklenář kontaktní branku. Brňané znervózněli, chybovali v obraně. O necelé tři minuty později Skokan oklamal obránce Kempného a z jeho přihrávky Sklenář vyrovnal.

Kometu dostal z krize Miller. Jeho střelu tečoval obránce Štich a na změnu směru kotouče už Furch nereagoval. Ovšem tři minuty před koncem Tomicovu střelu brankář Trvaj vypíchl pouze do nohy vlastního obránce Kuboše, od nějž se odrazil kotouč do sítě. V prodloužení Slavia nevyužila dvouminutovou přesilovou hru.

Jediný nájezd proměnil po ukázkovém blafáku brněnský Němec. Jeho spoluhráč Tomáš Svoboda byl neúspěšný, stejně jako všichni tři aktéři Slavie Bednář, Stránský a Langhammer.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:0, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. T. Svoboda (V. Němec, Miller), 31. J. Svoboda (J. Hruška, Žižka), 47. Miller (Koreis, Burian), rozhodující nájezd V. Němec - 41. Skokan (Bednář), 44. Sklenář (Skokan), 57. Tomica. Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:8, navíc Miller - Štich oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (Vyprodáno)
Brno: Trvaj - Kováčik, Kempný, Miller, Jan Hanzlík, Žižka, Kuboš - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, J. Hruška, Jakub Svoboda - Š. Novotný, Koreis, Burian - Vondráček, Čermák, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Wharton, Šenkeřík, Holub, Knot - Bednář, Langhammer, Krenželok - T. Doležal, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama

Související témata: