Hlavní obsah

Tři body jsme ubránili, oddechl si litvínovský kouč Rulík po bitvě s Pardubicemi

Josef PešoutSport.czPrávo

Souboj celků pohybujících se kolem desátého místa v tabulce hokejové extraligy vyzněl v Litvínově těsně pro domácí Vervu. Tři body po vítězství 2:1 vydřeli Severočeši nad Pardubicemi díky velkému úsilí v obraně. A mnoho nescházelo, aby litvínovský brankář Pavel Francouz vychytal další čisté konto. Nakonec ani jeden inkasovaný gól nemusel Severočechy mrzet.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Útočník Pardubic Jevgenij Mozer (vlevo) a litvínovský útočník Kamil Piroš bojují o puk.

Článek

„Vnímali jsme, jak důležité pro oba týmy je utkání se soupeřem na takřka stejné bodové úrovni. Proto bylo pro nás jen dobře, že jsme se dostali do vedení," vypíchl litvínovský trenér Radim Rulík podstatný faktor zápasu.

„A v první třetině jsme měli více šancí než na jednu branku, takže jsme mohli mít navrch ještě výrazněji. Pak se hra vyrovnala a byli jsme rádi samozřejmě i za průběžný stav 2:0. Jakmile Pardubice korigovaly na jednogólový rozdíl, snažili jsme se o pozornou defenzivu. Přestáli jsme několik těžkých situací v našem obranném pásmu, závěr jsme zvládli i při vlastním oslabení a zápas jsme ubránili a takříkajíc ubojovali," oddech si Rulík.

„Dali jsme do hry od začátku všechny síly a především si ceníme toho, s jakým nasazením jsme vydrželi bruslit i kombinovat po celých šedesát minut," přitakal litvínovský kapitán Michal Trávníček. „Před prvním gólem jsem vystřelil, puk vypadl gólmanovi, bek mě natlačil, šel jsem znovu za kotoučem a ten naštěstí skončil v síti," popsal zkušený útočník stěžejní moment zápasu.

Power play odmítli

Pardubický trenér Zdeněk Venera litoval, že jeho svěřenci nestačili vyrovnat. „Jenom jsme snížili v přesilovce, remíza už nepřišla. Jen na vysvětlenou bych uvedl, že jsme hráli v pěti až do konce zápasu a nepokusili jsme se o power-play vzhledem k tomu, že případný třetí inkasovaný gól by nám uškodil v celkové bilanci vzájemných zápasů s Litvínovem v základní části."

Brankář Július Hudáček si uvědomuje, že Východočechům jde v této fázi sezóny o každý bod. „Tlaky v hokeji jsou velké, ale jsem na ně zvyklý z bývalých působišť. Aktuální umístění není ideální, pořád přitom máme situaci v boji o desítku ve vlastních rukou. Původně jsme pomýšleli i na první šestku. Ta se však vzdaluje, takže se musíme soustředit především na nejbližší zápas se Slavií," mínil slovenský legionář v pardubické brance.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice