Hlavní obsah

Pletka vstoupil díky dvěma gólům do Klubu hokejových střelců

Plzeň

Hokejový útočník Plzně Václav Pletka vstoupil dnes díky dvěma vstřeleným gólům v utkání proti Liberci do Klubu hokejových střelců. Úctyhodných 250 branek v součtu české nejvyšší soutěže a reprezentace dosáhl ve své čtrnácté extraligové sezóně, v níž zatím nastřílel dvacet gólů. Po utkání ale nezapomněl poznamenat, že ho těší hlavně výhra týmu. Svůj premiérový gól zaznamenal v barvách Třince paradoxně právě na stejném stadiónu v Plzni brankáři Dušanu Salfickému v ročníku 1998/99.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský útočník Václav Pletka střílí gól z trestného střílení. Vlevo je brankář Liberce Marcel Melicherčík.

Článek

"Jsem rád, že mé dvě branky pomohly mančaftu. Oslavu mého jubilea ale necháme až na olympijskou přestávku," rozumně poznamenal čtyřiatřicetiletý odchovanec Mladé Boleslavi po výhře 5:3 nad Libercem. První branku zápasu zaznamenal z trestného střílení ve druhé třetině a vstup mezi hokejové kanonýry stvrdil gólem do prázdné branky při liberecké power play.

"Musím se omluvit Vlasymu (Tomáši Vlasákovi), že jsem mu před prázdnou bránou ještě nepřihrál, ale bál jsem se, že by mi mohl na tom ledě puk nějak při nahrávce odskočit. Byl jsem trochu hamoun a teď to budu mít drahé. Uvidíme, kolik mi pokladník vyměří," uvedl Pletka směrem k Vlasákovi, jenž navíc v Plzni obstarává společnou kasu.

Duda upozorňoval na střeleckou metu

"Kluci se mě v této sezóně pořád ptali, kolik branek mi ke vstupu ještě schází, takže věděli, že už jsem blízko," přiznal zájem spoluhráčů o jeho dosažení prestižní střelecké mety. "Dudák (Radek Duda) mi dneska po prvním gólu ukazoval na prstech, že už mi chybí jen jeden gól a on teď bude hrát všechno na mě," řekl Pletka o pomoci kolegy z útoku, s nímž na západě Čech vytvořil obávanou dvojici.

"Na spoluhráče jsem měl vždyť šestí. Měl jsem po boku tvořivé centry jako byl Král v Třinci a později třeba Podkonický v Liberci. V Plzni mi zase hodně pomáhají Tomáš Vlasák s Radkem Dudou a předtím Martin Straka," chválí své nahrávače Pletka, jenž na západě Čech zakotvil v ročníku 2011/12. "Nástup do Plzně byl takový hektický, ale snad už jsem si lidi získal a bude to jenom lepší," prohlásil autor šesti branek v dresu národního týmu, jenž v Plzni nejdříve bojoval s nedůvěrou a dnes ho zdejší diváci vyprovodili skandovaným potleskem.

V Budějovicích ho odstavili

"Přišel jsem do Plzně asi po nejtěžším období v kariéře, kdy mě v Budějovicích odstavil trenér a přestal jsem si věřit. Plzeň o mě ale projevil zájem a já jsem jí za to vděčný. Moc si to tady užívám. Je tady skvělá parta a daří se mně i mančaftu," pochvaluje si působení v dresu Indiánů bývalý hráč Třince, Liberce, Karlových Varů a Českých Budějovic.

"Odmala jsem dával hodně gólů, s tím se musí člověk narodit, ale je to i o štěstí a spoluhráčích. Větší gólové cíle si už nedávám. Hlavní je, aby se dařilo týmu. Dokud o mě bude zájem, tak chci hrát," uzavřel Pletka pohledem do budoucnosti povídaní s novináři.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články