Hlavní obsah

Zlín - Třinec 3:2Köhler rozhodl dvěma góly o výhře Zlína nad Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Marušák 1 : 0
15. Köhler 2 : 0
37. Galvas 2 : 1
49. Rákos 2 : 2
56. Köhler 3 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili ve 42. kole extraligy Třinec 3:2 a na čtvrtý pokus poprvé v sezoně s Oceláři uspěli. Výhru Beranů, kteří vyřadili Třinec loni v semifinále, zařídil útočník Bedřich Köhler. Hrdina zápasů rozhodl svou druhou brankou v utkání v 56. minutě.

Článek

Zlín nastoupil bez útočníka Filipa Čecha a obránce Zámorského, Třinec postrádal útočníka Květoně. Úvodní nápor Ocelářů domácí ustáli a sami se o slovo přihlásili v šesté minutě. V první přesilovce obránce Marušák prostřelil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Domácí poté nevyužili 35 sekund trvající přesilovku pěti proti třem. Na obou stranách se činili brankáři. Proti Havlovi uspěl Kašík a Leška nevyzrál na Hrubce.

Jako blesk z čistého nebe udeřil Zlín podruhé v 15. minutě. Z levého kruhu pro vhazování vyslal nekompromisní střelu Köhler. V závěru třetiny Třinec hrozil a několik zákroků zaznamenal Kašík. Oceláři se ale kontaktní branky nedočkali ani v přesilovce.

Pohledný hokej předváděly oba týmy i v dalším průběhu hry. Při hře ve čtyřech na obou stranách tvrdě vystřelil Tesařík, jehož střelu chytil Hrubec. Když se v přesilovce neprosadil ani jeden tým, tak paradoxně v oslabení skórovali Oceláři. Minelu Zlína v obraně potrestal Galvas.

Ve třetím dějství Třinec zabral a odměnou mu byl kuriózní vyrovnávací gól Rákose, když si puk do branky srazil Kašík. Regulérnost gólu potvrdil videorozhodčí. Hosté povzbuzeni vyrovnáním měli více ze hry a své spoluhráče držel ve hře Kašík, jenž zasahoval proti Růžičkovi a Bonkovi. Vyrovnané utkání nakonec rozhodl ve prospěch Zlína druhým gólem v zápase Köhler. Třinci nepomohla k bodům ani závěrečná power play.

42. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Marušák (Leška, Kotvan), 15. Köhler (Urbanec, Tesařík), 56. Köhler (Leška, Balaštík) - 37. Galvas (Orsava), 49. Rákos (L. Havel, Peterek). Rozhodčí: Šindler, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4599.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Tesařík, Urbanec, Řezníček, Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Okál, Čajánek, P. Sedláček - Ondráček, Holík, Köhler - Honejsek, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Trončinský, Linhart, D. Nosek, Krejčí, Zíb - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - L. Havel, Peterek, Rákos - Hrňa, Marek Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a P. Marek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články