Hlavní obsah

Hradec Králové - Karlovy Vary 3:4 SNKarlovy Vary vyhrály v Hradci a uspěly počtvrté za sebou venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Dej 1 : 0
12. Hovorka 1 : 1
25. Šimánek 2 : 1
33. Zaťovič 2 : 2
46. Pohl 2 : 3
58. Kudrna 3 : 3
65. Zaťovič (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 42. kole extraligy na ledě Hradce Králové 4:3 po samostatných nájezdech a zvítězili venku už počtvrté za sebou. Rozhodující trefu si připsal kapitán Energie Martin Zaťovič.

Článek

Domácí Mountfield v této sezoně desetkrát po sobě zvládl vyhrát zápas, který skončil po základní hrací době remízou, ale jedenáctý pokus mu už nevyšel. Hradec Králové tak klesl ze druhého na třetí místo za Plzeň.

Hradec hrál v duelu o udržení druhého místa v tabulce, ale také o prolomení zvyků v minisérii s Karlovými Vary. Všechny tři dosavadní duely v sezoně totiž ovládli hosté. Východočeši dvakrát vyhráli na ledě Energie, ta si naopak odvezla vítězství po prvním střetnutí na východě Čech.

Mountfieldu měl pomoci k úspěchu brankář Kantor, obvyklá jednička, která se do hry vrátila po třech kolech, kdy ji nahradil Kacetl. V předcházejícím průběhu sezony byl Kantor skvělý, ale duel s Karlovými Vary se mu tolik nepovedl. Podíl měl především na třetím gólu a pokořen byl i v závěrečných samostatných nájezdech.

Hradec začal souboj výborně. Do vedení se dostal hned ve druhé minutě. Květoňova rána po přihrávce zpoza brány proklouzla Závorkovi pod rukou, puk se zastavil na brankové čáře a nejhladověji se zachoval Dej, jenž ho dorazil do brány přes hokejku jednoho z hostujících obránců.

Karlovy Vary vyrovnaly po akci z pravé strany, zpětnou přihrávku napálil ve 12. minutě Hovorka a střela prošla až do brány. "Před Kantorem byl frmol, moc toho neviděl," glosoval branku hradecký útočník Tomáš Pospíšil.

První i druhá třetina byly vyrovnané, herně i výsledkově. Také ve druhé části šli domácí do vedení. Pomohli si proměněnou přesilovkou, tedy svou parádní disciplínou. Kapitán Šimánek, nejlepší střelec mužstva, nezpanikařil, puk si potáhl od levého mantinelu do středu a golfovým úderem pokořil výborného Závorku. Další tři přesilovky v této části však Hradec nezvládl. "Přitom rozhodují. Ale proti Varům se tam těžko dostáváte," vysvětloval zkušený obránce František Ptáček.

To hosté v početní převaze vyrovnali. Ve 33. minutě předvedli vydařenou kombinaci kapitán Zaťovič s Balánem. První z nich po rychlé výměně skóroval do odkryté Kantorovy brány.

Třetí část začal Hradec urputným náporem, jenže bez výsledku. Největší šanci měl Pospíšil, Závorka však zachránil. Postupem času se stávaly protiútoky Karlových Varů nebezpečnější, vrcholem byla akce ve 46. minutě. I když na Pohlově brance měl podíl Kantor. Střelu švihem - navíc poměrně zdálky - propustil mezi nohama.

Hosté se dál drželi svého plánu, jejich kontry byly kousavé, Hradci se příliš nedařilo dostat se do tlaku. V posledních deseti minutách navíc hráli dvakrát v oslabení. Dostal se ale také k přesilovce a ukázal, proč je v nich nejlepší v extralize. Vyrovnal veterán Kudrna, prosadil se šikovnou zadovkou.

V prodloužení domácí nevyužili přesilovku čtyři proti třem, a proto zápas rozhodovaly samostatné nájezdy, v nichž byli hráči Karlových Varů stoprocentní. Proměnili Zaťovič i Pohl, zato domácí Pospíšil se Šimánkem nikoliv.

42. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Dej (L. Květoň), 25. Šimánek (Vydarený, Kantor), 58. Kudrna (Frühauf, Vydarený) - 12. Hovorka (Micka, Roman Vlach), 33. Zaťovič (Balán), 46. Pohl (Balán), rozhodující sam. nájezd Zaťovič. Rozhodčí: Minář, Čech - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 4835.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Marha, L. Květoň - Pospíšil, Knotek, Škoda - Švihálek, Červený, J. Marek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Karlovy Vary: Závorka - Šmach, Bičánek, Kubka, J. Drtina, Dresler, Gulaši, Schusser - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Roman Vlach, Micka - Zucker, Vachovec, T. Rohan - V. Tomeček, R. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín