Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 3:2 PPLiberec porazil Litvínov v prodloužení, rozhodl Bulík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Urban 1 : 0
36. Nedvěd 2 : 0
41. Lukeš 2 : 1
59. Pavlík 2 : 2
64. Bulík 3 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce sice ve 42. kole extraligy ztratili dvoubrankové vedení nad Litvínovem, ale nakonec porazili Vervu 3:2 v prodloužení. Nedělní duel rozhodl v 64. minutě Tomáš Bulík. Litvínov se i tak udržel v tabulce na desátém místě před Libercem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Litvínovský Kamil Piroš (vpravo) padá na led při souboji s Petrem Gřegořkem z Liberce.

Článek

Úvod zápasu dvou týmů bojujících o postup do play off, které před dnešním soubojem dělily jen dva body, byl poznamenaný častými vyloučeními. Liberec i Litvínov si vyzkoušely i hru v pěti proti třem, ale neúspěšně. Domácí měli výhodu dvou hráčů 62 sekund, brankář Francouz si ale za tu dobu nepřipsal ani jeden zákrok.

Skóre zápasu otevřel v 11. minutě Urban, který využil chybu soupeře v rozehrávce a bekhendovou střelou překonal litvínovského gólmana. V 17. minutě se hosté již radovali z vyrovnání, rozhodčí však branku Ručinského správně neuznali pro postavení Hübla v brankovišti.

Neprosadil se poté ani Hanzl, který byl sám před Melicherčíkem. První třetinu zakončila příležitost Valského, který poté mohl skórovat i ve 27. minutě. Francouz však jeho šanci zlikvidoval betonem. Ve 36. minutě už ale byla opora Litvínova bezmocná proti přesilovkové střele Nedvěda, jehož ideálně našel Výtisk.

Hostům se podařilo duel zdramatizoval 35 sekund po začátku třetí třetiny, kdy překonal Melicherčíka Lukeš. Vzápětí mohl vrátit Tygrům dvoubrankové vedení Urban, ale trefil jen tyč. Navázal tak na Bartka a litvínovského Piroše, kteří brankovou konstrukci nastřelil na začátku zápasu. V 52. minutě byl blízko vyrovnaní při hře čtyři na čtyři Skuhravý, ani on se ale neprosadil.

V závěru se hosté rozhodli riskovat bez brankáře a vyplatilo se jim to. Obránce Pavlík vyrovnal a zajistil tak Litvínovu, že zůstane v tabulce před Libercem. V prodloužení hosté nevyužili přesilovou hru, následně duel rozhodl Bulík.

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 3:2 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. T. Urban, 36. P. Nedvěd (Výtisk, Gřegořek), 64. Bulík (Filippi) - 41. Lukeš (Jánský, Hübl), 59. Pavlík (Lukeš, Hübl). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Flegl, Štofa. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 4316.
Liberec: Melicherčík - Hunkes, Gřegořek, Vitásek, Výtisk, Čutta, Čakajík, Voráček - P. Nedvěd, T. Urban, Bulíř - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, Filippi, J. Vlach - Jass, Zacha, Kica. Trenéři: Hynek a J. Černý.
Litvínov: Francouz - Pavlík, Gula, Posmyk, Chaloupka, Stříteský, Kousalík - J. Černý, Hübl, Lukeš - Janský, Hanzl, Ručinský - Jurčík, Skuhravý, Trávníček - Martynek, Piroš, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: