Hlavní obsah

Na podzim zatracovaný Köhler teď rozhoduje zápasy, z psance je hrdinou

Čestmír FolkSport.czPrávo

Na začátku sezóny se mu střelecky vůbec nevedlo a mnozí ho už zatracovali, avšak v poslední době je opěvovaným hrdinou. Útočník Bedřich Köhler přispěl dvěma góly k triumfu hokejistů Zlína 3:2 nad Třincem, rozhodující gól zaznamenal pouhé čtyři minuty před koncem.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Bedřich Köhler (vlevo) a Jaroslav Balaštík ze Zlína se radují po třetím gólu v nedělním utkání s Třincem.

Článek

V neděli se radoval už z páté vítězné trefy, díky níž Zlíňané poprvé v této sezóně Oceláře zdolali. „To, že teď rozhoduju zápasy, je spíš náhoda, ale mě to strašně těší. Nechci ovšem propadat nějaké euforii. Dobře si pamatuju, jak hrozně mi bylo, když mně to na podzim vůbec nepadalo. Dolů se člověk dostane lehko, avšak škrábat se zpátky nahoru je o moc těžší. Doufám, že mi současná střelecká forma vydrží co nejdéle," přemítal spokojený Köhler.

Jeho tým přišel v utkání o dvougólové vedení a po šťastném vyrovnání Třince uprostřed poslední třetiny to s domácími příliš dobře nevypadalo. „V té chvíli soupeř tlačil a my jsme si říkali, že i bod by byl dobrý. Nakonec z toho byly tři. Petr Leška mě skvěle uvolnil. Jsme hrozně šťastni," zářil Köhler. „Po čtyřech prohrách v řadě jsme teď třikrát zvítězili, náznak krize jsme tedy snad zažehnali," domníval se.

Na zlínském triumfu měl značnou zásluhu i gólman Libor Kašík, který zlikvidoval 46 střel hostujících hráčů. „Vítězství nad tak ofenzívně laděným mužstvem mě pochopitelně strašně hřeje u srdce. A mám obrovskou radost, že jsem v prestižním brankářském minisouboji porazil Hrubce, s nímž se znám hrozně dlouho. Když jsem si po třech nevyzpytatelných odrazech sám srazil puk bruslí smolně do sítě a stav byl 2:2, moc dobře na duši mi nebylo. Všechno ale naštěstí pro nás dobře dopadlo," oddechl si Kašík.

To brankář Třince Šimon Hrubec opouštěl kluziště pořádně rozladěný. „Jsem zklamaný. Každý viděl, že jsme nebyli horší, a přesto jedeme domů s prázdnou. V řádném čase jsme si zasloužili minimálně plichtu, vždyť v závěrečné dvacetiminutovce jsme Zlíňany skoro k ničemu nepustili. Stačila ale jediná nepozornost a bylo po všem," štvalo Hrubce.

Reklama

Související témata: