Hlavní obsah

Každý bod by byl živou vodou, přemítá chomutovský kouč Beck

Hokejisté Chomutova se dál trápí na dně tabulky extraligy. Množství jejich porážek je alarmující, přesto Piráti nerezignují a už s předstihem se chystají na baráž o udržení v nejvyšší soutěži.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér Chomutova Jaroslav Beck.

Článek

„Když se přece jen objeví v naší hře pozitivní momenty, srážejí nás následná zbytečná vyloučení třeba v kombinaci s nešťastným zásahem holí. A taky chyby, které by se běžně neměly vyskytovat," zamyslel se trenér Jaroslav Beck.

Jak se zvednout? „Musíme s herními neduhy razantně skončit a zatočit s nimi. Narůstající porážky nás mrzí, je to obrovská škoda. Hlavně z toho pohledu, že každý získaný bod by byl živou vodou pro tým. Cesta ven z krize bude nesmírně těžká. Nicméně věřím, že mužstvo, realizační tým i všichni okolo chomutovského hokeje máme sílu najít způsob k obratu. V kabině si pořád rozebíráme, jak bychom se mohli dostat z útlumu. Nebude to lehké, ale nebojíme se toho," pravil Beck.

Brankář Martin Růžička si také lámu hlavu s výsledkovou krizí. „Pořád si říkáme, že se naše černá bilance musí aspoň trochu zlomit, abychom taky jednou vyhráli. Máme nabitý program až do 6. února, ale pro každého hráče je lepší hrát, než jen trénovat," meditoval zkušený gólman.

Kapitán mužstva Lubomír Bartečko se už upíná k baráži, v níž půjde o uhájení extraligové existence. „Jsme v situaci, kdy se bojíme hrát s pukem v obavách, abychom neudělali chybu. Takže potřebujeme získat herní i psychickou sebedůvěru. Bude to nějaký čas trvat, ale věřím, že do dubna se z nynějšího stavu dostaneme a půjdeme do baráže s odhodláním," podotkl protřelý útočník.

Nejbližší šanci k bodovému zisku budou mít chomutovští Piráti v úterý při severočeském derby v sousedním Litvínově.

Reklama

Související témata: